Българският патриарх Неофит оглави тържествената литургия за Бъдни вечер в

...
Българският патриарх Неофит оглави тържествената литургия за Бъдни вечер в
Коментари Харесай

Неофит: Чувстваме нашата човешка близост

Българският патриарх Неофит оглави тържествената литургия за Бъдни вечер в катедралата "Св. Александър Невски ", в съслужение с митрополити, епископи, свещеници.

В очакване на Христовото Рождество той подсети, че в тази свята нощ най-силно усещаме нашата човешка непосредственост и единството на нашата избавителна религия и свята вяра.

В словото си патриархът споделя още, че Синът Божи идва, с цел да обнови света и да избави човечеството.

"Благодатно огряни с тази божествена светлина, идваща в света, с цел да разпръсне властта на мрака и да очисти мозъците и сърцата ни, с цел да възприемем Божия подарък, посрещаме и през днешния ден нашия Господ и Спасител, сторили Му място в нашите храмове и в нашите домове, само че най-важно - в нашите сърца, където е прикрито най-скъпото ни богатство. Нека мирът и благодатта на раждащия се през днешния ден поради нас Богомладенец да бъдат с всички нас! Благословена да бъде обичайна празнична софра за Бъдни вечер, която ни събира едни с други и дружно - с Христа Спасителя, Който е центърът и средоточието на целия наш християнски живот, на вярата ни и на нашата светла и непомрачена вяра. Честит и блажен празник! Честито Рождество Христово! " - гласи обръщението на българския патриарх.

 Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР