Българският патриарх Неофит изпрати съболезнователна телеграма на сръбския патриарх Порфирий

...
Българският патриарх Неофит изпрати съболезнователна телеграма на сръбския патриарх Порфирий
Коментари Харесай

Патриарх Неофит за трагедията в Сърбия: Голяма е тъгата ни от случилото се

Българският патриарх Неофит изпрати съболезнователна депеша на сръбския патриарх Порфирий във връзка трагичния случай в учебно заведение в Белград. Текстът на телеграмата е оповестен на уеб страницата на Патриаршията.


" С болежка научихме за трагичния случай в гр. Белград, при който възпитаник невъзмутимо протяга ръка и посредством огнестрелно оръжие лиши живота на свои съученици и учители.

Голяма е тъгата ни от случилото се! Трагичният случай още веднъж ни напомня, че най-сигурното е единствено и само Господ Иисус Христос, Който „ е същият през вчерашния ден, и през днешния ден, и вовеки “ (Евр. 13:8).

Ежедневно сме очевидци на нечувани похищения и лишаване на най-висшето дарувание от Твореца – човешкия живот. Все повече млади индивиди протягат ръка на своя и лишават живота на други, като правят най-тежкия грях по отношение на индивида – лишават дарувания му от Създателя живот.

Отправяме откровени молебствия към Възкръсналия Господ и наш Изкупител Иисус Христос да упокои душите на починалите в кървавата покруса, като ги одобри в Божествените Си прегръдки и настани в Царството небесно.

За фамилиите на починалите изпросваме сили в превъзмогването на скръбта, а на ранените – скорошно излекуване!

Вечна и блажена да пребъде паметта на починалите! ", написа още Партиарх Неофит./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР