Българският парламент гласува моята оставка. Вземането на решение за напускане

...
Българският парламент гласува моята оставка. Вземането на решение за напускане
Коментари Харесай

Стефан Янев: Основният проблем е кризата в политическото представителство

Българският парламент гласоподава моята оставка. Вземането на решение за овакантяване на държавното управление е актът на искане на оставка - явно, че министър председателят взе това решение. Това сподели някогашният длъжностен министър председател и министър на защитата Стефан Янев в предаването „ Събуди се " по Нова телевизия.

Той съобщи, че от самото началото на ръководство на това държавно управление е имало разлики. „ Усещането, че това, което аз постоянно съм се опитвал да върша - да пречупя дейностите си през призмата на публичния интерес, не го срещах в „ тима ", както го назовава министър председателят Петков. Това не беше тим. Беше ясно през цялото време, че разбиранията ни за света и за това по какъв начин действа страната и институциите бяха разнообразни ", разяснява Янев.

Потвърди, че търси съидейници за основаването на нов партиен план, само че е безапелационен, че всички медийни известия, излезли до момента, са спекулации. „ Ако намерим задоволително хора, които споделят общи хрумвания и полезности за развиването на България, ще излезем с лицето си и ще желаяме българският народ да ни гласоподава доверие ", съобщи Янев.

Основният проблем съгласно Янев е рецесията в политическото посланичество.

Той вижда безредица в настоящето ръководство и даде образец с отиването на премиера в Република Северна Македония в първите дни на държавното управление.

Опасно е държавното управление да приказва с два разнообразни гласа за войната в Украйна, счита Стефан Янев. Българските жители са задоволително уплашени от войната и от обстоятелството, че не знаят какво да чакат в обозримото бъдеще.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР