Българският отбор за Купа Дейвис допусна второ поражение от състава

...
Българският отбор за Купа Дейвис допусна второ поражение от състава
Коментари Харесай

Янаки Милев не успя срещу Дамир Джумхур, България вече изостава с 0-2 на Босна и Херцеговина за Купа Дейвис

Българският тим за Купа " Дейвис " позволи второ проваляне от състава на Босна и Херцеговина в конфликта сред двата отбора за оставане в Световна група I, откакто на кортовете на Търговска колегия " Авеню " в Бургас Янаки Милев загуби от Дамир Джумхр с 2:6, 3:6.

По този метод откриващият ден от дуела сред двете страни завършва при резултат от 2-0 в интерес на босненците, които на следващия ден се нуждаят от единствено един триумф, с цел да се поздравят с крайната победа.

Двубоят сред Милев и Джумхур предложи равностойно начало преди някогашният №23 в света да пробие за задатък от 4:2 в първия сет. 19-годишният Янаки стигна до два шанса за мигновено връщане на брейка, само че не се възползва от тях и това се оказа решаващо за триумфа босненеца в тази част с 6:3.

Вторият сет стартира с замяна на пробиви, а интригата се резервира до 2:2, след което обаче неточностите от ракетата на младия българин зачестиха, до момента в който от другата страна Дамир Джумхур употребява опита си и завоюва всеки един от идващите четири гейма, подпечатвайки своята победа след 6:2 и час и 16 минути престой на корта.



Така, тимът на България е изправен до стената и в неделния ден е длъжен да търси три следващи победи, като програмата в утрешния ден ще бъде открита с мач на двойки, в който Александър Донски и Александър Лазаров ще играят против Томислав Бъркич и Мирза Башич. След това са планувани и още два мача на сингъл: Димитър Кузманов - Дамир Джумхур и Янаки Милев - Нерман Фатич.

Победа за босненците във всяка една от тези срещи ще значи, че българският отбор ще загуби мястото си в Световна група I на Купа " Дейвис " и през есента ще играе в по-ниска дивизия на отборната конкуренция.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР