Българският офис на глобалната мрежа Endeavor избра предприемачи от 10

Българският офис на глобалната мрежа Endeavor избра предприемачи от 10 ...

10 компании влизат в програмата за растеж на Endeavor - Dare to Scale.


Българският офис на глобалната мрежа Endeavor избра предприемачи от 10 български компании с голям потенциал за растеж за пилотното издание на новата си програма за растеж Dare to Scale.

Програмата е първата от този род в България, насочена към бизнеси, които вече са преминали през стартъп фазата и са в началото на по-мащабното разрастване на дейността си.

Пилотният проект се реализира съвместно с Пощенска банка и с подкрепата на една от най-големите български софтуерни компании - "Скейл Фокус", както и на Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП).

Селекцията на предприемачите от десетте компании е направена от ментори на Endeavor, опитни мениджъри и експерти на Пощенска банка, "Скейл Фокус" и ИАНМСП.

Предприемачи от 35 перспективни компании заявиха интерес от включване в програмата. Всички те отговаряха на предварително зададените условия - да имат свой вече доказан продукт или услуга на пазара, да са реализирали оборот от поне 200 000 лв. за 2018 год. и най-важното - бизнесът им да бъде с потенциал за глобален растеж, без значение от сектора или локацията.

Източник: mediapool.bg