Българският национален състезател по триатлон Александър Божилов спечели бронзов медал

...
Българският национален състезател по триатлон Александър Божилов спечели бронзов медал
Коментари Харесай

Александър Божилов спечели бронз при юношите до 19 години на Европейското по акватлон

Българският народен играч по триатлон Александър Божилов завоюва бронзов орден при юношите до 19 години на Европейското състезание по акватлон в испанския град Билбао.

Той финишира за 27:06 минути, откакто изплува дистанцията от 1000 метра за 10:57 минути и пробяга трасето от 5 километра за 16:09 минути. Шампион стана Мартин Кропко от Унгария с 26:19 минути, а среброто заслужи представителят на домакините Хулен Валенсия с 26:45 минути.

Надпреварата беше с общ старт за всички възрастови групи, а с достижението си Божилов се подреди 16-и в крайното класиране при мъжете, при които купата заслужи Кристофър Перъм (Великобритания) с 25:38 минути.

“Изключително сме горди с достиженията, които нашият млад играч съумя да извоюва на влиятелни интернационалните шампионати този сезон - бронзов орден от Европейско, сребърен орден от Световно, сребърен орден от Балканско, връх на трасето за юноши на Олимпийската отдалеченост в Пловдив и др.  

Бих желал да отбележа, че с общи старания и с поддръжката на нашите сътрудници изпращаме своя най-силен спортен сезон ”, разяснява Марио Илиев, ръководител на Българска асоциация по триатлон.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР