Българският национален отбор по волейбол за жени започва тази вечер

...
Българският национален отбор по волейбол за жени започва тази вечер
Коментари Харесай

България излиза срещу Хърватия с амбиции за успешен старт на Евроволей 2023 за жени

Българският народен тим по волейбол за дами стартира довечера своето присъединяване на Евроволей 2023, а първият противник на девойките на Лоренцо Мичели е Хърватия. Срещата в Монца е довечера от 22:00 часа българско време.

Двата отбора играха един против различен единствено преди няколко месеца в откриващия уикенд от Лигата на нациите, когато " лъвиците " се постановиха изрично с 3:0. За страдание, този мач бе белязан и от травмата на капитана на нашия отбор Мирослава Паскова, която не е играла от този момент.

Добрата вест е, че лидерката на България към този момент е възобновена и по нейни думи може да изиграе " съвсем " цялостен мач, което значи, че по всяка възможност още довечера ще я забележим в деяние.

Останлите избранички на селекционера Мичели пък са също добре познати от конкуренцията в Лигата на нациите, където те съумяха да изпълнят задачата и да запазят мястото си в шампионата.

За Евроволей 2023 пък президентът на родната федерация Любомир Ганев сложи за цел на тима влизане в осмицата, което значи постигане най-малко до четвъртфиналите.

Пътят до там обаче минава през положително начало в шампионата и триумф против хърватките, а с изключение на тях в групата България ще би трябвало да премери сили още с настоящия европейски отличник Италия, Румъния, Швейцария и Босна и Херцеговина.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР