Българският национален отбор по волейбол за девойки до 17 години

...
Българският национален отбор по волейбол за девойки до 17 години
Коментари Харесай

Волейболните националки до 17 година завършиха с победа серията от контроли с Гърция

Българският народен тим по волейбол за девойки до 17 години приключи с победа серията от три контролни против връстниците си от Гърция.

И трите инспекции се организираха в град Соуфли в южната ни съседка, като в последната от тях " лъвиците " се постановиха с 3:1 (25:27, 27:25, 25:19, 25:18).

По този метод серията от контроли приключи с 2-1 триумфа в интерес на българките, които с изключение на тази победа надиграха гъркините и в първата среща с 3:2. Южните ни съседки се постановиха само във втория дуел, извоюван от тях с 3:1.

Трите мача в Гърция бяха част от подготовката на националките ни до 17 години за присъединяване им в идната подготовка за европейското състезание. Надпреварата ще се организира в Турция сред 18 и 22 януари, като с изключение на домакините българките ще имат за противници още отборите на Косово, Румъния, Молдова, Гърция и Черна гора.

Квота за Евроволей 2023 до 17 години в Сърбия и Унгария ще заслужи само тимът, който приключи преди всичко, до момента в който останалите ще би трябвало да преминат през още един кръг на квалификациите.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР