Българският национален отбор по футбол завърши по достоен начин участието

...
Българският национален отбор по футбол завърши по достоен начин участието
Коментари Харесай

Истински треньор - истински отбор! Накарахме сърбите да треперят при драматично 2:2 в Лесковац

Българският народен тим по футбол приключи по заслужен метод присъединяване си в трагичните за нас квалификации за Евро 2024. В последния си мач от групата, селекцията на Илиан Илиев стигна до 2:2 при визитата си на любимеца Сърбия. За втори следващ дуел, " лъвовете " демонстрираха напълно друго лице при новия си селекционер, а втората част на мача в Лесковац този следобяд ни дава мотиви за оптимизъм и времена, когато ще забележим един надалеч по-силен държавен отбор.

Участникът на последния Мондиал откри рано резултата посредством Велкович, само че след паузата България подвигна оборотите и шокира балканския си противник с поврат след голове на Русев и Десподов. За къс интервал от време това изхвърляше Сърбия от Евро 2024, само че след изравнителен гол на Бабич в 82-ата и успех на Унгария над Черна гора с 3:1, " репрезентацията " на Пикси заслужи присъединяване си на междуконтиненталния конгрес в Германия следващата година.
 Снимка 642628
Източник:

Докато гледаха по какъв начин честват своето класиране, нашите публично финишираха като последни в групата си с реализирани едвам четири точици.

Срещата в Лесковац стартира под еуфоричните възгласи на трибуните. Най-вече това бе подбудено от възрастта на заелите местата си на стадион " Дубочица ". Заради наказване на УЕФА, съперникът ни разчиташе на поддръжка от деца до 14 години, като те бяха запълнили 3/4 от потенциала на спортното оборудване.

Много рано в квалификацията нашите инкасираха и първи жълт картон. Алекс Петков удари без топка сръбски футболист и незабавно бе украсен от белгийския арбитър.
 Снимка 642634
Източник:

Временно България заигра с човек по-малко, откакто нападателят ни Алекс Колев счупи своя пръст, а от типа на фрактурата Кирил Десподов направи притеснителна мимика. Нападателят на Крумовград обаче показва темперамент и след къса намеса на медицинския ни щаб, таранът още веднъж зае позицията си на терена.

Постепенно сърбите започнаха да стягат обръча към вратата на " лъвовете ". Домакинският напън беше белязан от отдалечен шут на Душан Тадич, който мина на сантиметри от дясната греда на Наумов.

Даниел Наумов внимаваше в 10-ата минута, когато Лукич насочи мощен изстрел от границата на наказателното поле, а стражът на ФК ЦСКА 1948 реагира по отличен метод. Горе-долу, същото упражнение се повтори и в 12-ата, когато обаче стреля Неманя Гудел.
 Снимка 642633
Източник:

Най-лошото във футболната игра сполетя " лъвовете " в 16-ата минута. Гудел бе пропуснат при корнер, а ударът му с глава провокира страхотна интервенция от Наумов, която продължи с отблъскване на топката и в горната греда. За злощастие, късмет за голова добавка се откри пред централния бранител Милош Велкович, който изпревари мудния Колев и от близко вкара за 1:0.

Проблемите за България можеха да се задълбочат в 20-ата минута, когато центриране откри безусловно непокрития на дузпата Александър Митрович. №9 на сърбите мигновено насочи с глава, но в обсега на Дани Наумов, реагирал с акробатична интервенция.

" Трикольорите " дадоха явен знак, че няма да се дадат без пердах в това балканско съревнование. Капитанът ни Кирил Десподов блесна с самостоятелни дейности в 27-ата, когато сви във вътрешността в наказателното поле, а по-късно насочи толкоз първокласен удар, който първо удари горната, а по-късно и страничната греда. Рядко срещано и доста красиво, само че за жал - гол нямаше.
 Снимка 642631
Източник:

Даниел Наумов продължи да има много работа под рамката, като този път стражът ни излезе победител при самостоятелното надиграване с Филип Костич, който го опитва с " тупалка " от двадесетина метра.

България можеше да развие по-добре свое нахлуване в 40-ата минута, когато за момент имахме числено преимущество малко пред полето на Сърбия. Алекс Колев обаче реши да центрира към далечната греда за Десподов. Капитанът ни обаче не съумя да си спре топката, с което да сътвори някаква заплаха пред Милинкович-Савич.

В края на полувремето белгийският арбитър Ламбрехтс очевидно си затвори очите в миг, когато Миленкович, изцяло с предумисъл, удари Кирил Десподов в лицето. Капитанът ни бе оцветен с кръв, само че даже и това не беше доказателство обстановката да се прегледа с ВАР за евентуален червен картон.

На полувремето Илиан Илиев предприе предстояща промяна, като безличният Мартин Минчев беше сменен от Георги Русев.
 Снимка 642626
Източник:

Личеше си, че България играеше на надалеч по-високо равнище след паузата. Това даде отражение и на светлинното табло, откакто в 59-ата резервата Георги Русев вкара за 1:1. Селекцията на Илиан Илиев осъществя отлична офанзива отляво, която докара до центриране в наказателното поле. В него Филип Костич не почисти по най-хубавия метод, а в разногласието за втора топка Алекс Колев надскочи Бабич. Така кълбото стигна до непокрития Русев, който с хубав диагонален шут шокира съперниците ни в Лесковац.

Драган Стойкович мигновено реагира на смяната в резултата и пусна в игра Душан Влахович, който размени Джуричич.

Акция " потрес и смут " сполетя наперените сърби в 69-ата минута. България сподели, че при същински треньор може да играе и същински футбол, откакто реализира цялостен поврат на " Дубочица ". Възпитаниците на Илиан Илиев нанесоха своя удар след бърза контраофанзива. Домакините имаха корнер в своя изгода, който обаче бе провален, а това даде късмет на Филип Кръстев да пусне извеждащ пас за Кирил Десподов. Капитанът ни показва скорост и се оказа неосъществим за гонещите го Живкович и Лукич. Останал към този момент самичък против вратаря, звездата на ПАОК резервира успокоение и елегантно направи 1:2.

Сърбите започнаха да нападат като обезумели. Пред вратата си Дани Наумов даже се наложи да прави спасявания от махленския футбол, а гол на Влахович вярно беше анулиран заради засада.
 Снимка 642625
Източник:

Осем минути преди края, България позволи изравняването. Отново се пропукахме при корнер, където имаше очевидно недоразумение при разпределянето на сръбските играчи. Това разреши на Бабич да се извиси над всички и от близко да разстреля Наумов за 2:2.

До края, с оглед и на резултата от мача Унгария - Черна гора, сърбите се успокоиха, което направи и финалния им напън концепция по-лек. В самия край равенството бе съхранено след ужасно избавяне на Даниел Наумов.
 Снимка 642624
Източник:

Оттук насетне Сърбия ще мисли за първото си присъединяване на Европейско от четвърт век. За България неяснотите са доста и всички те не са свързани с чисто футболната материя. Да си пожелаем, че в миналото още веднъж ще имаме щастливи мигове с представителния отбор на нашата татковина.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР