Българският национален отбор по бокс за жени си осигури нови

...
Българският национален отбор по бокс за жени си осигури нови
Коментари Харесай

България вече има гарантирани пет медала от международния турнир по бокс Феликс Щам в Полша

Българският народен тим по бокс за дами си обезпечи нови четири оценки от интернационалния шампионат " Феликс Щам " в Полша, откакто и четирите ни представителки в днешния ден завоюваха мачовете си от четвъртфиналната фаза, а неразделно до тях в хода на срещите бяха треньорите Борислав Георгиев и Роман Цветков.

В категория до 50 кг Златислава Чуканова надигра изрично представителката на Азербайджан Анахаим Исмаилова, с цел да си обезпечи място в полуфиналите и най-малко бронзов орден от конкуренцията. В спор за място на финала Чуканова ще срещне полякинята Наталия Кучевска.

В другия полуфинал на категорията също ще има българско присъединяване с помощта на Венелина Поптолева, която се оправи с французойката Васила Лакадири след доста здрава борба и също ще си тръгне от " Феликс Щам " най-малко с бронзово отличие, а идната ѝ съперничка ще бъде Наталия Рок от Полша.

При 54-килограмовите България също има полуфиналистка в лицето на Станимира Петрова, която отстрани полякинята Сандра Драбик в повтаряне на финала за Купа " Странджа " от по-рано тази година. В опит да се класира за финала Петрова ще боксира против Николина Чачич от Хърватия.

В категория до 57 кг пък бронзовата ни медалистка от международното състезание Светлана Каменова заслужи мястото си в полуфиналите, откакто победи Махсати Агамалиева от Азербайджан, а идващото затруднение пред нея се споделя Юлия Шеремета от Полша.

Припомняме ви, че още през вчерашния ден Аслъхан Мехмедова обезпечи първия орден за България от шампионата по бокс " Феликс Щам ", а в утрешния ден ще се изправи против италианката Алесия Месиано в търсене на място на финала.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР