Българският национален отбор по баскетбол за мъже ще играе в

...
Българският национален отбор по баскетбол за мъже ще играе в
Коментари Харесай

Баскетболните национали започват евро квалификациите през август

Българският народен тим по баскетбол за мъже ще играе в предквалификациите за европейското състезание през 2025 година в Кипър, Латвия и Финландия.

С отпадането си от първата фаза на пресявките за международния шампионат през 2023 година, състезателите, водени от селекционера Росен Барчовски, ще се включат във втората фаза на евроквалификациите, които стартират през август.

Първият стадий от тези пресявки към този момент завърши с присъединяване на 10 тима, а напред се класираха Кипър (като съдомакин), Австрия, Швейцария, Румъния, Дания и Норвегия. Освен България, в идния стадий на квалификациите за Евробаскет 2025 ще вземат участие и останалите пет състава, отпаднали от пресявките за Мондиал 2023 – Хърватия, Полша, Република Северна Македония, Португалия и Словакия.

В предквалификациите 12-те тима ще бъдат разпределени в три групи по четири, като срещите ще се играят в края на август тази година, началото на ноември и края на февруари 2023-а. Победителите в трите групи и Кипър, който се класира автоматизирано, ще продължат към същинските пресявки, където ще вземат участие и тимовете от втората фаза на международните квалификации в зона Европа.

Осемте отбора, които не съумеят да създадат това в тази фаза, ще се причислят към четирите тима (Република Ирландия, Косово, Албания и Люксембург), които останаха последни в предходния стадий и по този начин ще бъдат избрани последните четири класирали се за квалификациите.

Финалната фаза от пресявките ще се състои през ноември 2023-а, февруари 2024-а, ноември 2024-а и февруари 2025-а.

Общо 32 тима, в това число уредниците на Евробаскет 2025, ще бъдат разпределени в 8 групи от по 4 отбора, а трите най-хубави от всяка група ще се класират за шампионата. В групите, в които са домакините, напред ще продължат те, както и два от останалите най-добре класирали се състава.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР