Българският национал Александър Николов записа 19 точки при победата на

...
Българският национал Александър Николов записа 19 точки при победата на
Коментари Харесай

Александър Николов с 19 точки, но Лубе отпадна на полуфиналите в Шампионската лига

Българският национал Александър Николов записа 19 точки при успеха на Кучине Лубе Чивитанова с 3:2 (26:24, 20:25, 22:25, 25:18, 15:9) над Трентино в италианския конфликт от полуфиналите в Шампионската лига.

Успехът на Кучине обаче не бе задоволителен за класиране на Суперфинала на конкуренцията, защото в първата среща водачът в италианския шампионат завоюва като хазаин с 3:1 гейма.

С 19-те си точки Николов бе най-резултатен за отбора си, а още 15 прибави турският национал Адис Лагумджия. С 11 точки приключи Симоне Анцани.

За отбора на Трентино, който завоюва втория и третия гейм и просто доигра останалите два в срещата, най-полезен с 14 точки бе Алесандро Микиелето. Още 12 добави Даниеле Лавия.

На финала на Шампионската лига, който ще се играе на 5 май в Турция, ще бъде полския Ястжембски, който предходната година отстъпи в тази фаза на различен полски тим - Закса.

За Трентино финалът е седми в най-престижния волейболен шампионат в Европа. Италианският отбор има три трофеи, извоювани в интервала от 2009 до 2011 година, само че отстъпи на Закса в последните си две участия във финалите през 2021 и 2022 година.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР