Българският народ знае, че свободната, модерната българска държава е завоювана

...
Българският народ знае, че свободната, модерната българска държава е завоювана
Коментари Харесай

Илияна Йотова към руския патриарх Кирил: Свободната и модерна българска държава е завоювана с духовната помощ на Руската православна църква

„ Българският народ знае, че свободната, модерната българска страна е завоювана с духовната помощ на Руската православна черква и с героизма на бойното поле. Общи са били молитвите в храмовете, обща е била вярата за победа и независимост. “ С тези думи вицепрезидентът Илияна Йотова посрещна Негово Светейшество Московския и на цяла Русия патриарх Кирил на летище София.

„ За мен е голяма чест Вашето наличие на честването на Националния празник на Република България 3 март и отбелязването на 140 години от края на Руско-турската освободителна война “, уточни Илияна Йотова.

По време на диалога с Негово Светейшество вицепрезидентът напомни думите на Аксаков, че точно Руската православна черква приготви съветския народ за присъединяване във войната в името на единството на вярата и на славянското приятелство.

„ Войната донесе Освобождението на България. Свободата не би била допустима без духовната поддръжка на Българската православна черква, извоювала малко повече от десетилетие преди този момент своята самостоятелност “, съобщи Илияна Йотова и добави, че с помощта на духовната мощност на Българската православна черква народът ни е оживял през всички тези години.
 bx9o9999  bx9o9987  bx9o9979  bx9o9956  bx9o0091  bx9o0057  bx9o0041  bx9o0031  bx9o0025  bx9o0010
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР