Българският народ очаква сигурност в един все по-тревожен свят, заяви

...
Българският народ очаква сигурност в един все по-тревожен свят, заяви
Коментари Харесай

Радев: Народът очаква сигурност в един все по-тревожен свят

Българският народ чака сигурност в един все по-тревожен свят, съобщи президентът Румен Радев, който през днешния ден, в навечерието на Деня на храбростта и празник на Българската войска, удостои военнослужещи с висше офицерско звание на специфична гала в Гербовата зала на " Дондуков " 2, предава Българска телеграфна агенция.

Радев изрази своето почитание към тях и ги приветства за напъните, които поставят в своята високоотговорна активност. Той уточни, че упованията към тях са големи.

Нашите съдружници от НАТО и Европейски Съюз чакат не декларирани, а действителни качества и съгласуемост, министърът на защитата и неговият екип чакат от вас висок професионализъм, експертиза и отговорност при управлението на Българската войска и вземането на значими решения, вашите подчинени чакат водачество и грижа за тяхното професионално развиване, за повишение на техния обществен статус и мотивация, обществото ни чака визия и отдаденост за построяването на съвременни въоръжени сили, означи президентът.

Като президент и висш главнокомандващ чакам да се водите напълно от ползите на народа и да отстоявате офицерската си чест, уточни президентът. Убеден съм, че с високия професионализъм и изразените лидерски качества ще отговорите на тези упования и ще продължите да работите все по този начин поредно и уверено за развиването на Българската войска и за издигането на нейния престиж, съобщи Румен Радев.

На церемонията през днешния ден президентът удостои генерал-лейтенант Андрей Боцев с висше офицерско звание " военачалник ".

Президентът освобождава генерал-майор Димитър Илиев от длъжността заместник-командир на Корпуса за бързо развръщане на НАТО в Солун от 1 август 2018 година и го назначава на длъжността заместник-началник на защитата от същата дата. Илиев беше почетен с висше офицерско звание " генерал-лейтенант ".

Румен Радев освобождава бригаден военачалник Иван Лалов от длъжността пълководец на 3-та авиационна база и го назначава на длъжността заместник-командващ на Съвместното командване на силите. Лалов беше почетен с висше офицерско звание " генерал-майор ".

Държавният глава освобождава бригаден военачалник Иван Ортомаров от длъжността шеф на дирекция " Операции и подготовка " на Министерството на защитата, назначава го на длъжността заместник-командир на Корпуса за бързо развръщане на НАТО в Солун и го удостоява с висше офицерско звание " генерал-майор ".

Президентът назначава полковник Васил Лазаров на длъжността консултант на Върховния главнокомандващ на въоръжените сили по военната сигурност, като го удостоява с висше офицерско звание " бригаден военачалник ".

Румен Радев назначава полковник Пламен Ангелов на длъжността шеф на работа " Военна информация ", като го удостоява с висше офицерско звание " бригаден военачалник ".

С декрет на президента полковник Маргарит Михайлов е назначен на длъжността шеф на дирекция " Операции и подготовка " на Министерството на защитата. Той беше почетен с висше офицерско звание " бригаден военачалник ".

Президентът удостои полковник Митко Григоров с висше офицерско звание " бригаден военачалник ".

Румен Радев назначава капитан I сан Георги Пенев на длъжността заместник-командир на Военноморските сили, като го удостоява с висше офицерско звание " флотилен адмирал ".

С различен собствен декрет президентът назначава полковник Димитър Петров на длъжността пълководец на 3-та авиационна база и го удостоява с висше офицерско звание " бригаден военачалник ".

Държавният глава удостоява полковник Веселин Стоев - административен началник - военно-апелативен прокурор на Военно-апелативната прокуратура, с висше офицерско звание " бригаден военачалник ".

След церемонията ген. Андрей Боцев благодари за достойнството и доверието. Основните цели, по които ще работим, са стимулиран, квалифициран персонален състав на армията, възобновяване и надграждане на отбранителните качества и рационализация на армията, съвместима с нашите сътрудници от НАТО, означи той.

 

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР