Българският нападател Валери Божинов официално се завърна към европейския футбол.

...
Българският нападател Валери Божинов официално се завърна към европейския футбол.
Коментари Харесай

Божинов се завърна в европейския футбол! Биляна му помогна и за този трансфер

Българският нападател Валери Божинов публично се завърна към европейския футбол. Разтрогналият с китайския Мейджоу Хака преди 10 дни футболист към този момент е благосъстоятелност на швейцарския Лозана, научи Sportal.bg. 31-годишният състезател подписа за две години със седемкратния първенец на Швейцария. Клубът, който приключи на девето място в последния шампионат, също по този начин е притежател на девет купи на своята страна.

Отново основно настоящо лице в договарянията за новия контракт на някогашния национал се оказала половинката му Биляна Дол, която му оказа помощ при прехвърлянето в Азия, където прибра 900 000 евро за четири месеца. Сръбската хубавица дойде с Божинов в Лозана, където преговоря за персоналните му условия с управлението на швейцарците. Треньорът на отбора Фабио Челестини бе извънредно настойчив за подписа на Божинов, като от 10 дни не стопира да го убеждава да се причисли към отбора му.

" Много съм удовлетворен, че ще играя в Швейцария. Моята фантазия бе да се завърна в Европа, откакто не съумях да се приспособявам в Китай. Там отидох за пари, взех доста, като съм наясно, че такива няма да взема повече, само че желаех да играя още футбол. Смятам, че Лозана е съвършен вид за мен. Треньорът Челестини ми сподели от известно време, че ме желае непременно. Не чаках толкоз бързо да си намеря тим, само че в този момент съм благополучен. Имаше интерес от Турция, Унгария, Русия и Дубай, само че Лозана бяха доста настоятелни. Пристигнах на диалози и незабавно се разбрах с тях. От понеделник стартирам подготовка с новия ми тим. Благодаря на Биляна, че още веднъж издейства отличен договор за мен ", показа пред Sportal.bg с усмивка Божинов, който ще играе професионален футбол в седма страна.

Досега той бе правил това в Италия, Англия, Португалия, България, Сърбия и Китай, а швейцарците са 13-ия отбор в кариерата му. Както е известно, нападателят се е разписвал с екипите на Лече, Фиорентина, Ювентус, Манчестър Сити, Парма, Спортинг (Лисабон), Верона, Виченца, Левски, Тернана, Партизан и Мейждоу Хака, което единствено посебе си е рекордо за роден състезател зад граница.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР