Българският нападател на Дженоа Йоан Борносузов получи днес стотици поздравления

...
Българският нападател на Дженоа Йоан Борносузов получи днес стотици поздравления
Коментари Харесай

Йоан Борносузов блести с екипа на Дженоа, негов гол изхвърли Милан от Купата на Италия при юношите

Българският нападател на Дженоа Йоан Борносузов получи през днешния ден стотици поздравления от тифози до момента в който се разхождаше в центъра на града. Причината - през вчерашния ден негов гол изхвърли гранда Милан от Купата на Италия. Така Примаверата (юноши старша възраст) на генуезците се утвърди като една от най-хубавите обединения в Италия.

Двубоят от 16-финалите се игра въз основата на Милан. Наставникът на Дженоа - международният първенец с Италия Алберто Джилардино, остави Борносузов на пейката, поради болежки в крайници. Все отново при 1:1 треньорът реши да играе ва банк и в 60-ата минута някогашният играч на ЦСКА се появи на терена. Борносузов сграбчи своя миг в 111-ата минута. Тогава при корнер той се извиси над всички и с прословут удар с глава прати топката във вратата на Милан.

На срещата участва и треньорът на първия състав на Дженоа Александър Блесин. Германецът има концепция трима футболисти от примаверата да бъдат качени при мъжете от Нова година. Един от набелязаните е Йоан Борносузов.

Наскоро в Трансфермаркт българинът бе разгласен за един от 10-те най-ефективни офанзивни футболисти в цялото състезание. За 8 мача той има 3 гола, 2 асистенции и на всеки 12 минути е взел участие в офанзива, която е заплашила вратата на противника.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР