Българският министър-председател е на посещение в Страсбург. През евродепутатите, премиерът

...
Българският министър-председател е на посещение в Страсбург. През евродепутатите, премиерът
Коментари Харесай

Денков пред ЕП: Моята родина е обект на руски апетити и хибридни атаки

Българският министър-председател е на посещаване в Страсбург. През евродепутатите, министър председателят държа слово, в което прикани страната ни час по-скоро да бъде присъединена към Шенген и еврозоната и призна, че сме обект на съветски хибридни офанзиви.
Прочетете още
„ В най-новата си история България е била обект на непрекъснати опити за доминация. Част от тях – сполучливи от страна на Руската федерация и Съюз на съветските социалистически републики. За страдание, тези великоруски апетити не престават и в наши дни и страната ни е обект на целенасочени хибридни офанзиви. Тайните служби и пропагандата на Путин се възползват от икономическата и суверенна обязаност на страната ни с Русия, както и от историческите и културни свързаности сред народите ни, с цел да разделят и опълчват обществото ни на русофили и евроатлантици. Пълноправното участие на България в Европейския съюз и НАТО е най-голямата гаранция за продължаването на демократичния и европейски път на развиване на родината ни. Затова би трябвало да приключим европейската си интеграция с присъединението си към Шенген и еврозоната ”, уточни Денков от трибуната на Екологичен потенциал. Той благодари на всички членове на Европейския парламент, които са подкрепили страната ни по пътя към присъединението. 

Николай Денков засегна и наболялата тематика за войните в Украйна и Газа: „ За страдание, Европейски Съюз не е изолиран остров на мира и благоденствието. На границата му близо 2 години бушува опустошителна война, в която съветските агресори се пробват да пречупят порива на украинския народ да живее в самостоятелна, свободна и демократична страна. Не по-малко кръвопролитен е и възобновеният въоръжен конфликт в Близкия изток, провокиран от бруталната терористична офанзива на „ Хамас ” против цивилни жители, дами и деца, и широкомащабният боен отговор на Израел, при който към този момент починаха хиляди палестинци ”.

След като приключи словото си, българският министър-председател беше изпратен от евродепутатите с овации.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР