Българският министър-председател Бойко Борисов бе награден със „Златен плакет –

...
Българският министър-председател Бойко Борисов бе награден със „Златен плакет –
Коментари Харесай

Министър-председателят Бойко Борисов бе награден със „Златен плакет – Европейска личност на годината“ на официална церемония в Сараево


Българският министър-председател Бойко Борисов бе награден със „ Златен плакет – Европейска персона на годината “ по време на публична гала в Сараево. Наградата се дава от Агенцията за избор и показване на ръководители от Босна и Херцеговина, Централна и Югоизточна Европа. Премиерът получи наградата за персоналния си ангажимент за икономическото съдействие в района в границите на провеждащия се Международен бизнес конгрес.

В своята тирада министър председателят Борисов уточни, че има ли мир в района и вложенията ще бъдат обезпечени. Той осведоми за положителните финансови индикатори на страната и акцентира, че сега България влага извънредно доста в обучение и подготовка. Министър-председателят още един път акцентира смисъла на свързаността на Балканите. „ Щастлив съм, че всички сътрудници от Балканите прегърнаха концепцията за тази инфраструктура в трите посоки “, сподели Борисов и подчертава върху това, че транспортната, инфраструктурната и цифровата съгласуваност би трябвало да се осъществят редом. Той напомни един от целите на българския еврокомисар Мария Габриел и Министерството на превоза, осведомителните технологии и известията за уеднаквяване на роуминга за страните от района. „ Да развиваме широколентовия интернет във всяка една страна. Това ще подтиква в допълнение стопанската система “, добави министър председателят.

Министър-председателят съобщи, че на Срещата на високо ниво в Солун сред България, Гърция, Румъния и Сърбия, която се организира през вчерашния ден е разисквана опцията транспортно да се обвържат Черно море, Адриатика и Егейско море. По думите му това ще донесе извънредно огромни доходи за района. Премиерът Борисов заяви и за концепцията да се вкара обща електронна система за таксуване на транспортните средства, които минават през балканските национални пътни мрежи.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР