Българският лидер в областта на логистиката за електронна търговия –euShipments,

...
Българският лидер в областта на логистиката за електронна търговия –euShipments,
Коментари Харесай

Русенската euShipments придобива мажоритарен дял в хърватската логистична компания Pick & Pack

Българският водач в региона на логистиката за електронна търговия –euShipments, закупи мажоритарен дял в локалния водач в доставки и логистика в Хърватия – Pick & Pack в последните дни на 2022 година Това първо придобиване за компанията бележи значима стъпка в тактиката за развиване на euShipments да консолидира своята районна база в бързо разрастващите се пазари за електронна търговия в района на Централна и Изтовна Европа.За договорката загатна предходната седмица в изявление по Дарик радио Изпълнителният шеф Светлозар Димитров, който тогава не назова името на хърватската компания.

Ускореното развиване на euShipments сътвори нужда от разширение на оперативната база на компанията и местата за осъществяване. През 2022 година организацията удвои потенциала си с нов личен склад в Будапеща, Унгария, в допълнение към няколко партньорски склада в разнообразни европейски местоположения и главния си център - в Русе, България.В момента мрежата на euShipments обгръща над 27 европейски страни и оперира с 12 фулфилмънт центъра на стратегически места в целия континент, като по този метод предлага нови услуги, усъвършенствани директни времена и цени на eCommerce доставки за Централна Европа. Наградена отForbesза нововъведения, компанията също по този начин създава и работи с модернизиран логистичен програмен продукт, с цел да даде първокласни решения на своите интернационалните клиенти.

Хърватския пазар е естествена последваща стъпка в тактиката за развиване на компанията, заради бързия си напредък и стратегическо местонахождение наоколо до Словения, Унгария, Италия, Австрия. Освен това скорошното приемане на еврото, както и влизането на страната в Шенгенското пространство, се чака да се открият спомагателни благоприятни условия за напредък на логистичния бранш за електронна търговия в Хърватия.

Това придобиване бележи значима стъпка от тактиката за разширение на euShipments в партньорство с фонда за финансов напредък BlackPeak Capital. По-рано през 2022 година euShipments притегли инвестиция до 7,5 милиона евро от втория фонд на BlackPeak – BlackPeak Southeast Europe Growth Equity Fund.

Чуйте в звуковия файл изявлението със изп. Директор Светлозар Димитров и оперативния управител Светослав Николов
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР