Българският лекар не е обучен да общува с пациента и

...
Българският лекар не е обучен да общува с пациента и
Коментари Харесай

Доц.д-р Добрин Василев: Българският лекар не е обучен да общува с пациента

Българският доктор не е подготвен да поддържа връзка с пациента и неговите близки за положението му. Това е пропуск в здравното обучение и не се преподава в медицинските университет в България като наложителна част. Това сподели в " Денят стартира " доц.д-р Добрин Василев, шеф на кардиология в Александровска болница във връзка непрекъснатите упреци към лекари от пациентите.

 
" Липсва положително обяснение на причинно-следствените връзки какво му е и следва да се направи. Лекарят е задължен да осведоми пациентът, когато е в умишлено положение и околните,когато не е в умишлено положение ", сподели началникът на кардиологията в Александровска болница.

В студиото на Българска национална телевизия доц.д-р Василев сподели още, че у нас има свръхочаквания, подбудени от филмите, че всеки пациент може да бъде избавен.

" Медицината се развива, само че сме надалеч от това да сме богове и да възкресим. Българинът чака да му мине, с цел да отиде на болница ", добави той.

Василев съобщи, че Северозапада е най-болният регион и с най-висока смъртност. По думите му тя е съвсем два пъти по-висока от София. " Причината за това значително може би е в мисленето на хората в този район. ", сподели още експертът. Той сподели, че в есенния интервал е добре хората със сърдечни болести да се съветват за противогрипна и пневнококова ваксина.

Важно! Това дълго време никой не ни го е казвал, а е толкоз значимо! Никога не носете облекла, които са били..

Влез и виж!



Влез в този момент в най-бързорастящата група в България. Присъедини всички свои другари във "Фейсбук " -

ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко свободно!

https://www.facebook.com/groups/157731821468957/



Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР