Българският кораб за насипни товари „Рожен“ ще бъде първият плавателен

...
Българският кораб за насипни товари „Рожен“ ще бъде първият плавателен
Коментари Харесай

Българският Рожен ще е първият кораб, който ще изнесе украинско зърно от Черноморск

Българският транспортен съд за насипни товари „ Рожен “ ще бъде първият кораб, който ще изнесе украинско зърно от Черноморск до румънското пристанище Сулина по зърнения кулоар, който Украйна, Турция и Русия договориха.

Директорът на Параходство БМФ капитан Александър Калчев удостовери, че корабът има подготвеност да тръгне, като до Истанбул ще пътува с понижен екипаж и на Босфора съставът ще бъде запълнен. Ръководството на БМФ има позволение от флаговата администрация да извърши първата част от плаването с по-малък екипаж, осведоми Българска национална телевизия.

В момента се провежда кулоар и се почистват мините, упованията са корабът да тръгне в околните дни, сподели още капитан Калчев. “Рожен” ще пътува по избрания кулоар от Черноморск до Сулина и оттова до Истанбул, където ще премине инспекция на товара и ще продължи по авансово контрактуван курс.

По информация от профилираното украинско издание USM българският корабът ще транспорти 40 000 тона царевица до Англия. Припомняме, че “Рожен” влезе в пристанище Черноморск на 21 февруари и от този момент е блокиран там, а едвам през април Параходство БМФ съумя да смени екипажа. Сега транспортен съд „ Рожен “ ще стане първият, излязъл от украинските пристанища, с помощта на Истанбулското споразумение.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР