Българският клон на застрахователна компания Олимпик дължи 9 350 000

...
Българският клон на застрахователна компания Олимпик дължи 9 350 000
Коментари Харесай

ЗК „Олимпик“ дължи 9 350 000 лева на 197 551 българи

Българският клон на застрахователна компания " Олимпик " дължи 9 350 000 лв. на 197 551 българи за прекъснати предварително полици по " Гражданска отговорност " , заяви през вчерашния ден Ралица Агайн, зам.-председател на Комисията за финансов контрол .

Срокът на полиците на банкрутиралата кипърска компания изтичат през днешния ден в среднощ. Размерът на подписаните полици е за близо 40 млн. лв., само че доста от тях на разсрочен проект, по тази причина загубите на водачите ще са по-малки.

КФН е известена от Кипърския контролен орган за проблемите на " Олимпик " на 10 май и от този момент на компанията е неразрешено да продава нови застраховки.
Едноличен притежател на застрахователната компания е испанецът Диего Гонзалес Алонсо, заяви Ралица Агайн. По думите й той по никакъв различен метод не е обвързван с България и с нашия район, въпреки че " Олимпик " е оперирала единствено в Кипър и в България.
 
 БГНЕС-->

Ралица Агайн даде обещание КФН да разгласи какво би трябвало да вършат хората с прекъснати полици, с цел да си търсят парите от компанията. По думите й това ще стане, измежду като съдът в Кипър се произнесе по ликвидацията на компанията и бъде назначен непрекъснат ликвидатор. Ралица Агайн сподели, че хората ще си търсят сумите от Кипърския гаранционен фонд на застрахователите, само че се ревизира, дали и с какви суми, " Олимпик " е взела участие в нашия Гаранционен фонд.
 

Агайн заяви, че от понеделник до през днешния ден над 57 000 души застраховани в " Олимпик " са си купили лавица " Гражданска отговорност " от друга компания. Застрахователните медиатори ще работят тези дни с удължено работно време, с цел да съумеят да се оправят с нарасналото търсене. В околните дни КАТ няма да глобява водачите с невалидна лавица на " Олимпик ", заяви още тя.
 
Повишаването на цените на застраховката напоследък е обвързвана с дефицит на награди и надлежно на пари за погашение на компенсациите, уточни Агайн. Повишението е по отношение на едно тълкувателно решение на Върховния касационен съд отпреди няколко седмици, което разшири доста кръга на лицата, които имат право да получат обезщетение при гибел.
 

 
 БГНЕС

Досега компенсации имаха право да получават единствено най-близките - брачен партньор, деца, до момента в който от в този момент нататък, компенсации могат да получават братя и сестри, баби и дядовци, лели и чичовци, както и други прочувствено свързани с умрелия лица. Безспорно това ще се отрази на цената на застраховката и всеки осигурител би трябвало да направи собствен личен план за това с какъв брой в допълнение ще му се усилят разноските при погашение на обезщетение, уточни тя.
 
По думите й застрахователите би трябвало да обезпечат в допълнение минимум 200 млн. лв., само че доста по-вероятно към 800 млн.лева за спомагателни компенсации.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР