Българският кардиолог доц. Красимира Христова получи награда за 10-годишната си

...
Българският кардиолог доц. Красимира Христова получи награда за 10-годишната си
Коментари Харесай

Български кардиолог беше отличен на световния конгрес по хипертония в Япония

Българският кардиолог доцент Красимира Христова получи премия за 10-годишната си активност и повсеместен принос като шеф за Източна Европа към борда на шефовете на Световната лига по хипертония.

 

Отличието й беше връчено по време на 29-тата научна конференция на Световната асоциация по хипертония в Япония, където кардиологът показа страната ни.

 

Доц. Красимира Христова, която е медицински шеф на МЦ по сърдечно-съдови болести, взе участие на влиятелния международен конгрес с три презентации:
„ Ранни промени в лявото предсърдие и световната камерна функционалност при хипертоници със сърдечна непълнота и непокътната секта на изтласкване “„ Ефектите от стрес теста върху хемодинамичните параметри при пациенти с хипертония и диастолна сърдечна непълнота “„ Ролята на новите ехокардиографски способи за ранно разкриване на миокарда дисфункция при дами с прееклампсия “.
Темата за артериалната хипертония при бременни дами, както и следенето на сърдечно-съдовия риск в следродилен интервал и ролята на ехокардиографската дианостика, е измежду главните акценти в работата на доцент Христова като шеф за Източна Европа към борда на шефовете на Световната лига по  хипертония.

 

В рамките на постерната сесия на Световния конгрес по хипертония студентът по медицина Николай Целов се включи с постер на тематика „ Количествени способи за оценка на контрактилния запас при пациенти сдиастолна сърдечна непълнота ”.

 

Бъдещият доктор взе участие в научната стратегия и с презентация за „ Новопоявила се хипертония и ранни промени в лявата камерна функционалност при млади пациенти с постковид синдром “.

 

Световния конгрес по хипертония в Киото се организира в партньорство със 17-ия конгрес на Азиатско-тихоокеанското сдружение по хипертония и 44-тата годишна среща на Японското сдружение по хипертония.

 

Основна тематика на конференцията беше груповата мъдрост и познание като изискване за контрола и успеха над хипертонията. Конгресът показа най-новите нововъведения, напреднали технологии и мултидисциплинарни знания за диагностика и лекуване на нарушаванията, свързани с високото кръвно налягане.

 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР