Българският кану-каяк спечели първа олимпийска квота за игрите в Париж

...
Българският кану-каяк спечели първа олимпийска квота за игрите в Париж
Коментари Харесай

България с първа олимпийска квота в кану-каяка

Българският кану-каяк завоюва първа олимпийска квота за игрите в Париж през 2024 година В офиса на Българската федерация по кану-каяк и в Българския олимпийски комитет постъпи писмо от Международната федерация по кану-каяк, с което се афишира публично, че България има квота за Олимпийските игри следващата година на 500 м едноместен каяк при дамите, в лицето на Йоана Георгиева.

Йоана Георгиева се класира втора в Б финала на Световното състезание в Дуисбург (Германия), което се организира от 21 до 27 август 2023 година Така тя завоюва първата олимпийска квота за страната ни в кану-каяка. Месец по-рано Йоана Георгиева завоюва международната купа на 200 метра едноместен каяк при девойките до 23 години на състезание в Аурондзо (Италия), както и сребърен орден на 500 м едноместен каяк.

 

„ Много се радваме за триумфа и за първата извоювана квота за Олимпийските игри в Париж за българския кану-каяк. Поздравления от името на Българската федерация по кану-каяк за Йоана Георгиева. Тази година беше доста сполучлива за нея – стана международна шампионка за девойки, приключи втора във край Б на международното за дами и изцяло справедливо взе олимпийска квота. Квоти получиха класиралите се до трето място във край Б на международното за дами. Йоана се класира 11-а в света, състезавайки се с дами, които са със 7-8 години по-големи, което е голям триумф за нея, а доказаната олимпийска квота единствено затвърждава какъв брой съществено е достижението й. От своя страна ние незабавно я потвърдихме като участник от България на игрите в Париж “, съобщи изпълнителният шеф на Българската федерация по кану-каяк Евелина Петрова.

 

България ще преследва още квоти по време на европейската олимпийска подготовка в Сегед (Унгария) на 8 и 9 май 2024 година
„ Целият Управителен съвет и аз като изпълнителен шеф се грижим за всички посоки и ще продължим да поддържаме тима с всичко належащо, с цел да са готови съответно и конкурентно за продобиване на още квоти. Вярваме във опциите на нашите състезатели “, сподели още Евелина Петрова.

24chasa.bg

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР