Българският журналист и писател Иво Иванов, който живее в Канзас,

...
Българският журналист и писател Иво Иванов, който живее в Канзас,
Коментари Харесай

Наш журналист от Канзас: В САЩ вече се гърми всеки ден. Няма място, където да се чувстваш сигурен

Българският публицист и публицист Иво Иванов, който живее в Канзас, приказва за стрелбата в учебно заведение преди няколко дни, при която починаха над 20 души.

" Вече има по две всеобщи стрелби дневно. Всяка година в Съединени американски щати. Това съгласно мен е изцяло разумно, тъй като оръжието е станало толкоз елементарно налично тук, че на процедура всеки един човек може да има огнестрелно оръжие с висококапацитетни пълнители, съвсем без да има потребност от лиценз, от образование за пукотевица, от психиатрично освидетелстване. В щата Тексас, където се случи следващата покруса, човек може да носи и да купува оръжие без инспекция, без лиценз ", разкри той в предаването " Крум Савов LIve " по " 7/8 ТВ ".

" Аз постоянно съм си мислил, че индивидът по принцип е несигурно създание. И когато попаднеш в доста прочувствена обстановка и си въоръжен до зъби, следствията са брутални. Аз пребивавам в доста кротичък и спокоен град. Дори тук преди три дни в гастронома до нас имаше престрелка, в която починаха двамата стрелци. Знаеш ли каква беше повода? Единият карал колата си по пътя, другият го е засякъл, почнали са да се преследват по пътя, настигнали са се на паркинга до нашия магазин, извадили са револвери и двамата, почнали са да стрелят и са починали ", съобщи Иванов.

" Няма град, където да се чувстваш сигурен. На концерт в Лас Вегас убиха 60 души на концерт като инсекти. В учебни заведения, на улицата, в църкви - няма място, където човек да е предпазен в Съединените щати. В частни ръце сега има над 340 милиона огнестрелни оръжия, което е повече от популацията на Щатите. Имам другари в оръжейното произвеждане и те също считат, че е необходим надзор ", счита журналистът. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР