Българският футболен съюз продължава активната си политика за борба с

...
Българският футболен съюз продължава активната си политика за борба с
Коментари Харесай

БФС и Sportradar продължават активното си сътрудничество в борбата срещу уговорените мачове

Българският футболен съюз продължава дейната си политика за битка с нерегламентираните практики в най-популярната игра. Във връзка с това в последните дни бяха извършени серия от работни срещи с представители на международния водач в анализирането и лансирането на спортни данни и цифрово наличие – Sportradar, във връзка приключването на първия интервал от двугодишния контракт сред сътрудниците, подписан през февруари 2018 година

Както е известно, компанията Sportradar дава неповторима система за мониторинг на съмнителни залози по целия свят и разпознава подозрителни действия и нередности в тази област, за битка против предварителното уговаряне на мачове и запазването на престижа на футбола и спорта. В работните полемики присъединяване взе шефът на Sportradar за Югоизточна Европа Александър Геронтикос, както и персонално президентът на БФС Борислав Михайлов, изпълнителният шеф на централата Борислав Попов и офицерът по честността Марио Костурков. Бяха разисквани досегашните резултати от взаимното съдействие, както и програмата за втория стадий от плана, по време на която ще бъдат извършени спомагателни семинари с представители на тимовете от Първа и Втора професионална лига, юношеските шампионати до 19 година и националните гарнитури на България. Основни тематики още веднъж ще бъдат спазването на правилата на феърплея, битката с предварителното уговаряне на мачове, допинга и расизма, както и цялостното опазването на престижа на футбола.

Междувременно Българския футболен съюз получи приветствени адреси от интегрити службите на УЕФА за бързата си реакция за секване на практиките за уговаряне на футболни срещи.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР