Българският футболен съюз (БФС) обяви създаването на специализирана комисия, която

...
Българският футболен съюз (БФС) обяви създаването на специализирана комисия, която
Коментари Харесай

БФС създаде комисия, която ще разглежда възможностите за подобрения на системата ВАР у нас

Българският футболен съюз (БФС) разгласи основаването на профилирана комисия, която ще прегледа офертите за възстановяване на системата ВАР по родните терени.

Председател на тази комисия ще бъде вицепрезидентът на БФС Атанас Фурнаджиев, който съобщи, че има концепция за разполагането на повече камери по стадионите и най-много такива на линията на засадата.

" Първо да кажа, че договорът с Hawk-Eye е до края на другата година или до финала на състезание 2024/25, т.е ние сме обезпечени със сегашната система ВАР до края на идващия сезон. И е безусловно обикновено, когато тръгнем да възобновяваме един контракт, да забележим и конкуренцията какво предлага. И да вземем най-хубавите условия за БФС. Така че тъкмо с тази цел беше направена комисия, която да договаря и да ревизира. Доволни сме от настоящия сътрудник, само че въпреки всичко би трябвало да знаем и изискванията на съперниците ", разяснява още той.

Междувременно новият президент на БФС Георги Иванов също обърна внимание на системата ВАР, споделяйки, че заради значимостта на дуелите Лудогорец-Левски и Левски-ЦСКА на тях ще има по трима арбитри, които ще бъдат ангажирани със системата за видеоарбитраж.

" Ние сме за честното съдийство, за феърплея, който би трябвало да господства. Всички тимове би трябвало да бъдат равнопоставени. Затова има трима съдии във ВАР-стаята, поради значимостта на мача. Трябва да бъдете сигурни, че ще има трима ВАР-арбитри и на дербито сред Левски и ЦСКА. Така че това са нещата, които желаеме да въведем. Да бъде транспарантно, да бъде феърплей и всички тимове да се усещат равноправни. Лично аз имам вяра във феърплея. И аз съм бил постоянно човек, който е играл почтено. Ако някой различен желае да играе по заобиколния метод, ние не можем да кажем дали ще го направи или не. Но нашето предпочитание и моите указания към всички комисии, с които през днешния ден имах срещи, и с шефовете на съдиите включително, е всичко да бъде по разпоредбите ", показа Иванов.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР