Българският фонд за рисков капитал LAUNCHub Ventures обяви, че е

...
Българският фонд за рисков капитал LAUNCHub Ventures обяви, че е
Коментари Харесай

Български фонд за рисков капитал инвестира $22 милиона в чуждестранна AI компания

Българският фонд за рисков капитал LAUNCHub Ventures разгласи, че е подкрепил учредената в Унгария и основана в Обединеното кралство компания за изкуствен интелект (AI) Colossyan. Инвестицията е на стойност $22 милиона. Финансираният стартъп създава платформа с технология " Learning and Development text-to-video ", която посредством потребление на AI логаритми трансформира текст във видеоклипове с реалистични, цифрово генерирани артисти, наречени аватари.

Текстът се генерира автоматизирано на над 30 езика, в това число български. С новото финансиране Colossyan ще направи още повече нововъведения, за да разшири въздействието си в бързо развиващия се пазар на AI-управлявана видеопродукция. Компанията ще продължи да предлага решения в региона на образования и връзка.
 Eleven Ventures влага €1 милион в румънската компания Pluria
Българският Eleven Ventures влага €1 милион в румънска компания за хибридна работа

Румънският бизнес има над 500 пространства в света, в това число и в България

Финансовата инжекция ще подхрани разширението и нововъведенията на Colossyan на пазара за видео продукция, ръководена от изкуствен интелект, укрепвайки позицията му на водач в цифровите решения за образование и връзка.

През 2023 година Colossyan набра $5 милиона в кръг на финансиране, управителен от LAUNCHub Ventures, което улесни растежа на инженерните и проучвателен екипи за изкуствен интелект и проправи пътя за разширение на основни международни пазари като Лондон и Ню Йорк.

LAUNCHub Ventures, с настоящ фонд от €74 милиона, се концентрира върху софтуерни започващи компании в ранен стадий в Централна и Югоизточна Европа и създатели на диаспора в световни софтуерни центрове.
 Българската EvaGene, която предлага ДНК разбори, основани на изкуствен интелект
Българската компания, която предлага ДНК разбори, основани на изкуствен интелект

" Революционният способ може доста да усъвършенства здравето и метода ни на живот ", споделят основателите на този нов бизнес
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР