Българският фармацевтичен съюз (БФС) настоя в отворено писмо до институциите

...
Българският фармацевтичен съюз (БФС) настоя в отворено писмо до институциите
Коментари Харесай

Лекарства наистина са липсвали когато лидерът на фармацевтите беше обвинена за всяване на паника

Българският фармацевтичен съюз (БФС) настоя в отворено писмо до институциите да бъде прекъснато наказателното произвеждане и снето повдигнатото обвиняване за всяване на суматоха против ръководителя на организацията проф. Асена Стоименова.

Писмото е адресирано до прокуратурата, държавното управление, омбудсмана и Министерството на здравеопазването и е подкрепено с преписка сред публични институции, от които е видно, че неналичия и дефицит на лекарства фактически е имало, когато Стоименова е предизвестила за тези опасности.

Стоименова получи обвиняване от прокуратурата на 10 април за всяване на суматоха поради нейни изявленията, в които предизвестява за заплахата от дефицит и липса на медикаменти в изискванията на пандемия. Прокуратурата твърди, че с изакзаванията си Стоименова " буди неоснователна паника " у жителите в изискванията на изключително състояние и действието е с висока социална заплаха.

Министерство на здравеопазването е спряло износа на дефицитни медикаменти след сигнали от ИАЛ

От съсловната организация разпространиха във вторник писма на Изпълнителната организация по медикаментите (ИАЛ) до здравния министър, от които излиза наяве, че дефицит на лекарства и риск пациенти да останат без лекуване фактически е имало. От съсловната организация показват, че изказаното от проф. Стоименова експертно мнение за вероятни случаи на дефицит на лекарствени артикули е било доказано както от актове на българските управляващи, по този начин и от изказвания на български и интернационалните организации, натоварени с контрола на лекарствоснабдяването. Затова изказванията ѝ не могат да бъдат избрани като неистинен или подправени и е редно обвиняванията против нея да бъдат свалени.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР