Българският енергиен и минен форум и Киевският институт за енергийни

...
Българският енергиен и минен форум и Киевският институт за енергийни
Коментари Харесай

Подписахме с Украйна меморандум за ядрено сътрудничество

Българският енергиен и минен конгрес и Киевският институт за енергийни планове подписаха меморандум за съдействие в региона на нуклеарната енергетика. Това стана по време на Третата интернационалната нуклеарна конференция, която се организира в София.

Двете страни се чака да се ангажират да си сътрудничат в създаването и даването на стратегии за строителство на нови нуклеарни мощности. Целта на меморандума е да се дефинират първичните действия, които страните имат намерение да подхващат в границите на евентуално съдействие. Страните ще се стремят взаимните им изследвания да доведат до реализация на съответни планове, свързани с построяването на нови нуклеарни мощности в България и Украйна, написа в предварителната информация на Българския енергиен и минен конгрес.

Директорът на управителния съвет на Киевския институт за енергийни планове Юрий Сапожников сподели по време на церемонията, че е доста щастлив от подписването на меморандума, съобщи Българска телеграфна агенция. Той се надява на ползотворно съдействие сред двете страни.

Председателят на Българския енергиен и минен конгрес Иван Хиновски съобщи, че този меморандум може в допълнение да способства за " построяването на мост " сред България и Украйна в региона на нуклеарната енергетика.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР