„Българският данъкоплатец и българският потребител на енергия остават на тъмно

...
„Българският данъкоплатец и българският потребител на енергия остават на тъмно
Коментари Харесай

Руслан Стефанов: Има враждебно „превземане“ на борда на най-голямото държавно предприятие

„ Българският поданик и българският консуматор на сила остават на мрачно тъкмо какво ще им се стовари този път “, това съобщи пред БНР програмният шеф и основен икономист на Центъра за проучване на демокрацията Руслан Стефанов във връзка новия деветчленен ръб на Българския енергиен холдинг.

„ Не е казусът в броя. Проблемът е в това, че явно новият ръб е враждебно надъхан към предходния “, посочи специалистът..

По думите му налице е „ номер, с който да се в профил остарялото управление “.

„ Липсата на информация за какво се прави – каква е концепцията, каква е тактиката, какво следва оттук нататък, кои ще са значимите стъпки, заради които се постанова да се стигне до такова враждебно „ завладяване “ на борда на най-голямото държавно дружество, прави нещата проблематични “, разяснява още Стефанов.

Припомняме, че с решение на енергийния министър Андрей Живков от 5 ноември са декларирани промени в Търговския указател по отношение на новото управление на Българския енергиен холдинг.

Накратко, уставът е изменен и в случай че преди съветът на шефовете е можело да е формиран от 3 до 5 членове, в този момент той се състои от " най малко петима членове ".

На база на това сегашният 5-членен ръб е допълнен с още 4 лица.

Това са Антон Симеонов, Веселина Катанова-Бучкова, Жеко Жеков и Пламен Дилков.

Промените, декларирани на 8 ноември в Търговския указател, плануват промяна на ръководителя и зам.-председателя на съвета на шефовете, както и регистриране на втори изпълнителен шеф.

За подобен е определен точно Иван Андреев от досегашното управление на БЕХ.

Председател на борда ще е Веселина Катанова-Бучкова, а неин заместител - Пламен Дилков, който влиза като самостоятелен член.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР