Българският Чикаго заприлича на призрачен град, улиците са пусти с

...
Българският Чикаго заприлича на призрачен град, улиците са пусти с
Коментари Харесай

Ледена епоха за хиляди българи в Чикаго

”Българският ” Чикаго замязя на нереален град, улиците са пусти с навявания на преспите по места по над метър и половина в резултат на явлението „ полярен ураган “, оповестяват българи живеещи в Съединени американски щати.
Положението е ужасно, тази заран от прозореца си не познах улицата, като че ли настава краят на света, споделя Дамян Георгиев, който от 20 години живее в региона. От два дни пловдивчанинът не е излизал, тъй като управляващите предизвестяват че е рисково. В няколко щата оповестиха изключително състояние, тъй като спускащата се от север мощна вълна може да смъкна температурата на най-студените места до минус 53 градуса, оповестява Plovdiv-perss.bg.

„ Децата към този момент втори ден не са на учебно заведение, само че доста учители в региона се възползват от новия щатски закон за онлайн преподаване и изпращат уроците на учениците си. Така няма да се постанова да се отучват тези дни. Над 1500 полета от двете летища на Чикаго са анулирани, доста влакове и рейсове – също. Дори има и казус – американските пощи в Чикаго няма да доставят писма и пратки! Аз по този начин се тревожех за моя другарка българка, неотдавна тук, която работи като пощаджийка… Почти всичко е затворено, с изключение на несъмнено, институции и институции с жизненоважни действия като лечебни заведения, полиция, пожарна, някои бензиностанции. И българското консулство в Чикаго през днешния ден работи също “, написа в блога си българката Ваня Крамер.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР