Българският червен кръст (БЧК) продължава кампанията за подпомагане на пострадалите

...
Българският червен кръст (БЧК) продължава кампанията за подпомагане на пострадалите
Коментари Харесай

БЧК приема зимни палатки и отоплителни уреди за пострадалите от труса в Турция и Сирия

Българският червен кръст (БЧК) продължава акцията за подкрепяне на потърпевшите от земетресенията в Турция и Сирия, като акцент към този момент е приемането на тъй наречените зимни палатки, които са по-добре подплатени, подобаващи са за по-ниски температури и са пригодени за фамилии, които могат да живеят вътре. Събират се и отоплителни уреди.

Работата на пункта в столичния квартал " Люлин " 10, ситуиран в 9-а районна работа на пожарната в София към този момент е прекратена.

Зимните палатки и отоплителните уреди се събират в складовата база на организацията в село Лозен, а хората, които желаят да създадат подобен тип подаяние преди този момент би трябвало да изпратят своето желание на адрес  

" Имахме категорично искане и за прекратяване на изпращането на материални дарения, изключително към Турция, като се изключи палатки, които са подобаващи за зимни условия и отоплителни уреди, които да бъдат употребявани към тях ", изясни Преслава Лилова, шеф " Международно съдействие и стратегии " в БЧК.

Освен на номер 1466, посредством изпращане на SMS на цената на 1 лев към всички мобилни оператори и даряване на средства по банковата сметка оповестена на страницата на аления кръст в помощ на потърпевшите от земетресението от 6 февруари в Турция и Сирия, към този момент може да се вършат и онлайн дарения, сподели още Преслава Лилова.

" В момента, с изключение на посредством изпращане на есемес на номер 1466, може също по този начин да се подарява по банка, което беше и преди алтернатива, само че към този момент може да се подарява и онлайн, като има специфичен QR код ", сподели тя, оповестява БНР.

От началото на Националната акция на Българския червен кръст събраните средства в поддръжка на популацията от Турция и Сирия са над 2 милиона и 600 хиляди лв., като в помощ на тези страни към този момент са изпратени близо милион и 800 хиляди лв..
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР