Българският червен кръст (БЧК) е в готовност да помага при

...
Българският червен кръст (БЧК) е в готовност да помага при
Коментари Харесай

БЧК е в готовност да помага при евентуална бежанска вълна от Украйна

Българският червен кръст (БЧК) е в подготвеност да оказва помощ при възможна бежанска вълна от Украйна. Това съобщи във Варна ръководителят на БЧК акад. Христо Григоров, който бе измежду гостите на годишното отчетно заседание на локалната конструкция на организацията.

" БЧК разполага с няколко огромни склада за бедствена подготвеност в цялата страна и с всичко належащо за 12 хиляди души ", добави Григоров.

Той уточни, че организацията постоянно е била на първа линия при оказването на помощ и към този момент е разпоредено на локалните структури, изключително в пограничните региони на страната ни, да бъдат в подготвеност за реакция.

" Въпросът обаче не е дали и по какъв начин ще оказваме помощ, а да се откри бързо позволение на зародилия спор и нашите деца да живеят в по-спокоен свят ", сподели Григоров.

Председателят на БЧК добави, че и през тази година най-важната задача на организацията ще остане да бъде на първа линия и да оказва помощ на нуждаещите се. По думите му, в страната има към 20 хиляди доброволци, които са подготвени и оборудвани.

За неналичието на закон за доброволчеството акад. Григоров уточни, че има вяра младежите от сегашния Министерски съвет да създадат нужното, с цел да бъде признат подобен.

" България е може би последната страна в Европа без такова законодателство, а не е заслужено човек да отиде да оказва помощ и да избавя и, когато се върне на работа, да бъде уволнен за самоотлъчка ", изясни Григоров. И добави, че е наложително този вид взаимоотношения с работодателите да бъдат контролирани, като би следвало страната даже да застрахова доброволците, които реагират по време на бедствия.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР