Българският борец Георги Вангелов, за съжаление, не успя да спечели

...
Българският борец Георги Вангелов, за съжаление, не успя да спечели
Коментари Харесай

Георги Вангелов се размина с квота за Игрите в Париж на олимпийската квалификация в Баку

Българският герой Георги Вангелов, за жалост, не съумя да завоюва квота за Олимпийските игри в Париж 2024, откакто позволи проваляне в решителната битка на европейската подготовка в Азербайджан от руснака, състезаващ се под безпристрастен байрак Ариан Цютрин.

Трикратният ни бронзов медалист от европейски шампионати загуби срещата с 3:7 точки и по този начин ще би трябвало да изчака доникъде на месец май преди да получи късмет още веднъж да се бори за виза за Париж 2024.

Битката сред Вангелов и Цютрин започва равностойно, като в началните минути на дуела и двамата действаха внимателно. Все отново руснакът беше този, който получи предизвестие за бездейност, а това от своя страна разреши на българина да поведе с 1:0 точки. Секунди преди края на първата част обаче Георги позволи да бъде повален от своя противник на тепиха и по този начин почивката пристигна при закъснение от 1:2 за родния представител.

След подновяването на битката Ариан Цютрин съумя да стигне да стигне до още четири пункта, които му разрешиха да поведе безапелационно с 6:1. Все отново контрадействията на Вангелов направиха по този начин, че той да понижи пасива си при 2:6, само че последва несполучлив митинг от страна на българския щаб, който още веднъж върна разликата от пет точки в интерес на руснака при 7:2.

В оставащото време Георги Вангелов съумя един път да избута своя съперник отвън очертанията на тепиха, само че в последна сметка това се оказа задоволително само, с цел да фиксира крайното 3:7.

Така България остава към този момент единствено с две квоти в битката за Олимпийските игри в Париж 2024 дело на Семен Новиков (87 кг) в класическия жанр и Биляна Дудова (62 кг) при дамите.

Шанс да донесе първа виза за страната ни в класическия жанр пък ще има и Ален Хубулов, който по-късно довечера излиза в най-тежката категория до 125 кг, а



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР