Българският боксьор Тервел Пулев даде интервю за предаването Денят започва,

...
Българският боксьор Тервел Пулев даде интервю за предаването Денят започва,
Коментари Харесай

Тервел Пулев за възпитанието на децата на ринга и извън него

Българският боксьор Тервел Пулев даде изявление за предаването " Денят стартира ", в което приказва за пресечните точки сред спорта, възпитанието и образованието на децата.

Повод за тази тематиката стана летните лагери за деца на морето, които се провеждат от академията на Тервел и неговия брат Кубрат Пулеви, по време на които те по едно и също време учат младите на дисциплинираност, само че и в това време им дават чудесна опция за основаване на мемоари.

" Прекрасно е съчетанието сред лагер, спорт и море. Създават се едни прелестни мемоари. Има даже хора от Съединени американски щати, които идват особено за тези лагери. Разбира се, има и дисциплинираност в тези лагери, само че има и малко независимост, с цел да може хората да се почувстват щастливи. Този вид лагери не престават за по една седмица с двуразови тренировки ", стартира Тервел.

Професионалният боксьор приказва и за възприятието на отговорност от това да бъдеш кумир и образец за дребните деца.

" Това е роля, която ние сме приели по натурален път. Ние сме се стремили да стигнем до тази обстановка, тъй че ние я оценяваме и я пазим. Това си е един тип отговорност. Затова не бих споделил, че тежи. От една страна има хора, които навлизат в персоналното ти пространство, само че въпреки това те правят оценка това, което си построил ", споделя олимпийският бронзов медалист от Лондон 2012.

Тервел Пулев даде отговор и на въпроса дали след края на кариерата си се вижда повече като треньор или като учител, откакто неотдавна получи докторска степен.

" Нещата са доста смесени. Когато си персонален образец в живота, ти си нещо като преподавател. Треньорът пък преподава в някаква по-тясна сфера като спорта. Аз персонално на моменти се усещам преподавател, когато хората ме молят да обърна внимание на тяхното дете. Понякога пък влизам и в ролята на треньор, когато имам свободно време и го върша от сърце. Когато виждаме някое дете, че е стимулирано, и аз и брат ми незабавно започваме да му демонстрираме разнообразни неща. Разбира се, това въодушевява децата в допълнение ", съобщи българският боксьор.

Цялото изявление с Тервел Пулев гледайте във видеото!



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР