Българският бизнес ще подкрепи правителството в усилията му за търсене

...
Българският бизнес ще подкрепи правителството в усилията му за търсене
Коментари Харесай

Председателят на Асоциацията на индустриалния капитал коментира поскъпването на цените

" Българският бизнес ще поддържа държавното управление в напъните му за търсене на механизъм за понижение на цените на храните, тъй като първият приоритет за деловите среди на България е влизането на страната в еврозоната от 1 януари 2024 година ", сподели в изявление за Българска телеграфна агенция ръководителят на Асоциацията на индустриалния капитал в България Васил Велев.

Решението за еврозоната ще се взема през май и затова страната би трябвало да покаже воля за решителни стъпки, безусловно през идващите два-три месеца, да овладее инфлацията и цените на месечна база да тръгнат надолу, съобщи Велев.

По думите му, с цел да бъде реализирана задачата - влизане в еврозоната, предприятията, комерсиалните вериги също би трябвало да създадат някои старания като да вземем за пример да лимитират устрема си към по-големи облаги.

" Това, което е реалност, е повишаването на торовете, разследване на скъпия газ, а цената на торовете през фуража в яйцето е десетки % на всяка стъпка и когато те нарастнат в пъти, какво чакаме да стане с яйцето ", разяснява Велев.

Същевременно подсети, че дотациите в селското стопанство в някои страни от Европейски Съюз са доста по-големи от тези у нас, което, разрешава в някои случаи храните да бъдат по-евтини като себестойност.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР