Българският баскетболист Александър Везенков стана най-полезен играч на месеца в

...
Българският баскетболист Александър Везенков стана най-полезен играч на месеца в
Коментари Харесай

Везенков покори Евролигата за втори път през сезона

Българският баскетболист Александър Везенков стана най-полезен състезател на месеца в Евролигата за повторно през сезона и за трети в кариерата си, оповестиха от влиятелната конкуренция.

Везенков изведе Олимпиакос до четири победи в четири мача през февруари. Българинът надмина всички играчи в Евролигата както по показател на показване, по този начин и по битки, като в същото време се подреди на второ място по маркирани точки през месеца. Гръцкият отбор удължи победната си серия до седем мача и e на върха в класирането с баланс 18-7. Везенков приключи месеца като водач в лигата в трите съществени статистически категории - 18.5 точки, 7.4 битки и общ коефицент 23.5 на мач.

Той ще получи трофея в идващия домашен мач на Олимпиакос на 7 март против Барселона.

Българският национал става МВП за втори пъти този сезон и общо трети за последните 13 месеца, най-краткият интервал за три трофея до момента в конкуренцията.

През февруари Олимпиакос победи като посетител Фенербахче с 93:73 след 12 точки и 12 битки на Везенков, надви вкъщи над Анадолу Ефес със 76:70 с 23 точки на българина, завоюва против АЛБА Берлин като посетител с 93:60 след 28 точки и 13 битки на национала, а по-късно той вкара 20 точки при триумфа като посетител над Валенсия с 92:85.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР