Българският баскетболист Александър Везенков получи травма, която не позволи да

...
Българският баскетболист Александър Везенков получи травма, която не позволи да
Коментари Харесай

Александър Везенков изкълчи глезен при успеха на Сакрамето Кингс над Атланта Хоукс в НБА

Българският баскетболист Александър Везенков получи контузия, която не разреши да доиграе дуела на неговия Сакраменто Кингс против Атланта Хоукс, който в последна сметка беше извоюван от " кралете " със 122:107.

Припомняме ви, че присъединяване на Спортист №1 на България в срещата бе под въпрос поради проблеми с глезена и за жалост тъкмо там той получи нова травма в края на третата четвърт на мача против " ястребите ".

Везенков пострада при конфликт със Садик Бей, а след рухването си на паркета нашето момче мигновено се хвана за десния гален и секунди по-късно се насочи към съблекалнята, накуцвайки. Добрата вест е, че въпреки всичко няколко минути по-късно родната баскетболна звезда се върна в залата, с цел да догледа триумфа на своя отбор.

За страдание, изкълчването на глезена пристигна в миг, в който той се намираше в напредък, защото в последните две минути бе осъществил 6 точки за Сакраменто. Иначе Александър Везенков завърши мача с индикатори от 8 пункта и 2 битки за малко над 6 минути престой на паркета в хода на втората и третата четвърт.

VEZZY TRIPLE
— Sacramento Kings (@SacramentoKings)

В същото време Кингс изиграха един от най-солидните си дуели напоследък и справедливо надиграха в своя " Голдън 1 Сентър " Атланта Хоукс, с цел да сложат завършек на серията си от четири следващи загуби в постоянния сезон на НБА.

" Кралете " започнаха мощно срещата и в самото начало се откъснаха при 15-8, само че до края на първата четвърт Хоукс понижиха пасива си до единствено три точки при 24:27. През втората и третата част обаче Сакраменто контролираше изцяло протичащото се на игрището, като в един миг след почивката преднината на момчетата на Майк Браун доближи 24 точки при 66:42.

В заключителната четвърт домакините въпреки всичко позволиха известно разпределяне, което разреши на Атланта да стопи изоставането си на единствено седем пункта при 107:114, само че в оставащото време Кингс вкараха седем безответни точки за крайното 122:107.



За спечелилите над всички довечера беше Харисън Барнс със своите 32 точки, Домантас Сабонис направи " дабъл-дабъл " - 14 точки и 21 битки, а с по 13 пункта завършиха Кийгън Мъри и Малик Монк.

В същото време за " ястребите " Дежонте Мъри стана най-резултатен с 35 точки, към които добави и 10 битки за " дабъл-дабъл ". Сръбският национал Богдан Богданович приключи дуела с 18 пункта на сметката си.

След тази победа Сакраменто Кингс към този момент е с баланс 24-18 и остава на 7-ото място в Западната конференция, до момента в който Атланта Хоукс заема 10-а позиция на Изток с индикатори 18-25.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР