Българският автор Никола Райков, станал популярен с новаторските си приказки-игри,

...
Българският автор Никола Райков, станал популярен с новаторските си приказки-игри,
Коментари Харесай

Българин създаде първа по рода си игрова книга

Българският създател Никола Райков, станал известен с новаторските си приказки-игри, сътвори нов вид игрова книга без еквивалент на международния детски пазар. Проектът провокира голям интерес в интернет пространстовот и събра предварителни поръчки за над 500 бройки единствено в границите на първите 48 часа.

Неговата „ Приказка от два свята “ идва в игрова кутия и употребява детайли от настолните игри, с цел да придвижи децата в свят на завършения и откривателство. Освен лукзоната книга от 100 страници неговия план съдържа „ карта на приключението “ с 10 начални и 10 скрити местоположения. Децата ще могат записват и трансформират цифри върху самата карта, според от изборите, които вършат, благодарение на изтриваем маркер. Проектът съдържа и кутийка с близо 30 картички с „ вълшебен премети “, които децата ще събират и употребяват в хода на самата история.

„ Въпреки детайлите от настолните игри, това въпреки всичко си остава книга и централното място е на историята, героите и тяхната орис “ споделя основателят ѝ Никола Райков. Приключението ни води в свят, където наподобява, че хората са изчезнали, а странни създания наречени „ хонтолули “ населяват тавана на остаряла изоставена къща. Те живеят в непрекъснат боязън от сенките, които навлизат извън и в никакъв случай не напущат своя дребен, затворен свят. Докато един ден млад хонтолул не взема решение да избяга през нощта и да се впусне в приключението на живота си. Той попада в един изцяло чужд за него свят, където решенията на самия четец ще дефинират хода на историята.

„ Ще продължим с предварителните поръчки на нашия уебсайт prikazka-igra.com до 7 май “ споделя Никола Райков. "Интересът е голям, само че се надяваме, че ще се оправим и ще успеем да доставим всичко на премиерната дата 9 май, както сме дали обещание ".

Никола Райков е роден на 21 юни 1981 година в Стара Загора. Завършва осведомителни технологии в Чикаго, само че мощно отчаян от американския метод на живот и мироглед, незабавно след дипломирането си се завръща в България. Автор е на първите по-рода си приказки-игри „ Голямото премеждие на дребното таласъмче “, „ Още по-голямото премеждие на дребното таласъмче “ и "Добросъците ".

Само за няколко години се трансформира в един от най-популярните и обичани детски писатели на България, а книгите му се продават в многохилядни тиражи. Със своите приказки-игри печели над 10 награди и номинации, в това число и най-престижната премия за детска литература в България „ Константин Константинов “. Електронните издания на книгите му се превеждат от доброволци по целия свят, а неотдавна „ Голямото премеждие на дребното таласъмче “ бе оповестена и в Латвия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР