Българският ансамбъл по художествена гимнастика няма да вземе участие на

...
Българският ансамбъл по художествена гимнастика няма да вземе участие на
Коментари Харесай

Ерика Зафирова с COVID-19, ансамбълът няма да участва на европейското първенство в Киев

Българският отбор по художествена гимнастика няма да вземе присъединяване на европейското състезание в Киев (Украйна) в края на месеца (26-29). Причината е позитивната проба за COVID-19 на Ерика Зафирова. Грациите ще останат под карантина в идващите 10 дни.

Индивидуалните ни състезателки - Боряна Калейн и Катрин Тасева, не престават своята подготовка за шампионата на Стария континент, оповестиха от родната федерация по художествена гимнастика (БФХГ).

" Днес, състезателката от ансамбъла Ерика Зафирова е имала позитивен резултат след тест за COVID-19.

Всички останали девойки от ансамбъла са добре, само че ще бъдат под карантина най-малко 10 дни, както изискват наредбите. При това състояние ансамбълът ни няма да може да вземе присъединяване на европейското състезание в Киев.

Двете индивидуалистки Боряна Калейн и Катрин Тасева не престават подготовка за европейското състезание. Ева Брезалиева и Стиляна Николова също се приготвят в зала “Раковски” за европейското състезание. Припомняме, че и двете дадоха позитивен резултат за COVID-19, само че се възвърнаха и сега упражняват. По-тежко беше положението на Татяна Воложанина, която беше призната в болница с двустранна бронхопневмония, само че след негативен резултат от PCR теста беше изписана и сега се възвръща.

Епидемичната обстановка с вируса е прекомерно динамична и неприятна и е допустимо единствено за ден решението България да взе участие на европейското състезание да се промени. Засега индивидуалистките ни дами и девойки са здрави. Те и техните треньори имат предпочитание да вземат участие, само че времето и обстановката в България и Украйна през идващите дни ще покажат дали това ще се случи. ", се споделя в известието в страницата на БФХГ в обществената мрежа " Facebook " .

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР