Българския министър-председател Кирил Петков, който е на посещение в САЩ,

...
Българския министър-председател Кирил Петков, който е на посещение в САЩ,
Коментари Харесай

Белият дом опроверга премиера за втечнения газ под цени на Газпром

Българския министър-председател Кирил Петков, който е на посещаване в Съединени американски щати, още веднъж се опита да заблуди българската общност за сякаш реализирани резултати при срещата му с вицепрезидента Камала Харис.

В известието от тази заран на държавния пресцентър до медиите се споделя: " Договорено беше и осъществяването на действителни доставки на полутечен природен газ към България на цени, под тези на „ Газпром “, които да стартират от месец юни. "

Само няколко часа по-късно истината излезе нескрито с формалното, което в действителност уличава българския министър председател в погрешни и измислени изказвания.

„ Вицепрезидентът Камала Харис се срещна през днешния ден с министър-председателя на България Кирил Петков. Тя изрази своята благодарност за мощния съюз и топлото другарство сред Съединени американски щати и България. Тя благодари на министър-председателя за поддръжката на България към Украйна и удостовери солидарността на Съединени американски щати пред последния опит на Русия да употребява силата като оръжие. Те се съгласиха с нуждата от подсилване на устойчивостта на Европа посредством по-нататъшно диверсифициране на енергийните доставки отвън Русия и смисъла на продължаването на мощната защита и възпирането по източния фланг на НАТО”.

От него излиза наяве, че в публична позиция на Белия дом от срещата на премиера Петков с вицепремиера Камала Харис, няма и дума за действителни доставки на полутечен природен газ към България на цени под тези на " Газпром ", за каквито четем в известието на Министерски съвет.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР