В Скопие кацнаха българските самолети с телата на загиналите на АМ Струма

...
Българските военни самолети, които пренасят телата на загиналите при катастрофата
Коментари Харесай

Българските военни самолети, които пренасят телата на загиналите при катастрофата на АМ "Струма", кацнаха на летището в Скопие, предаде БГНЕС.

На летището присъстват македонският президент Стево Пендаровски, председателят на парламента Талат Джафери, премиерът Зоран Заев, вицепремиерите, няколко министри и депутати.

На летището е и духовният водач на мюсюлманската общност в РС Македония.

На един от площадите в Скопие „Скендербег“ македонските граждани ще се поклонят пред паметта на жертвите. По молба на близките на загиналите няма да има официална публична церемония.

БГНЕС припомня, че смъртоносният инцидент стана в ранните часове на 23 ноември. При тежката катастрофа загинаха 45 души, а 7 бяха ранени.

Пострадалите без опасност за живота бяха настанени в спешната болница „Пирогов“. След като бяха стабилизирани, поетапно ранените бяха извозени с линейки от София за Скопие.

Продължава разследването на смъртоносния инцидент. Работи се по всички версии, които не са отхвърлени.

В сряда автобусът бе огледан отново щателно от вещите лица и от автоексперти. Разследващите са установили откъде е тръгнало огнището, причината и начина на разпространението на пожара в превозното средство.

Потвърдено е, че туби с гориво не са били превозвани, имало е такива само за захранване на отоплителната система, които не са били засегнати от пожара. Така че версиите за превоз на запалителни вещества и туби с гориво, категорично бяха отхвърлени.

Отзад автобусът не е горял. Двигателят му е здрав – там няма огън, бяха категорични експертите.

Спекулации са теориите за превоз на наркотични вещества. Версията за тероризъм бе отхвърлена още в самото начало.

Основна версия за инцидента остава човешка грешка. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР