Българските транспортни работници са готови на незабавни протести в случай,

...
Българските транспортни работници са готови на незабавни протести в случай,
Коментари Харесай

Превозвачите ни са готови на протести, ако гръцките фермери блокират границата

Българските транспортни служащи са подготвени на незабавни митинги при положение, че гръцките фермери изпълнят заканата си и в средата на идващия месец блокират граничните пунктове със страната ни. Преди дни земеделци от южната ни съседка оповестиха, че възнамеряват ефикасен митинг поради увеличени осигурителни вноски и понижен размер на обществените помощи.

Българските транспортни служащи са безапелационни, че няма да позволен затваряне на Граничен контролно-пропусквателен пункт Кулата-Промахон от протестиращи гръцки фермери.
Александър Стамболийски, зам.-председател на Съюза на българските транспортни служащи: Миналата година авансово изпратихме публична протестна декларация до всички институции в България, които се задействаха на момента. Мислим тази година да действаме по същия метод и да не оставяме да се стига до затваряне на границите. Доколкото знам от страна на институциите има договореност самата гръцка страна да не позволява повече подобен вид затваряне на границата.
До момента нито един роден транспортьор не е получил обезщетение за загубите, които е понесъл поради блокадите на границата ни от страна на гръцки фермери през последните няколко години.
Александър Стамболийски, зам.-председател на Съюза на българските транспортни служащи: Загубите бяха невероятни, милиони левове бяха действителните загуби на българските превозвачи и като цяло на българския бизнес. Нямаме информация, че някой е получил обезщетение към този момент. Няма към кого да отправим претенции за такива компенсации, не бе посочен действително кой е виновника за тези стачки, не бе посочен кой е отговорник. Когато ние вършим митинги имаме човек който е виновен за това при тях подобен човек липсваше.
В началото на тази година, когато гръцките аграрни производители се пробваха да блокират Граничния пункт Промахон – Кулата, техниката им беше спряна от полицията и затваряне на границата не бе позволено.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР