Българските сноубордисти спечелиха и трите медала в паралелния слалом на

...
Българските сноубордисти спечелиха и трите медала в паралелния слалом на
Коментари Харесай

Сноубордистите Кристиан Георгиев, Тервел Замфиров и Александър Кръшняк гледат смело напред към още по-големи постижения

Българските сноубордисти завоюваха и трите медала в паралелния слалом на международното състезание за младежи в Лахтал (Австрия) през миналия уикенд. Кристиан Георгиев завоюва купата. В напълно българския край на надпреварата той изпревари Тервел Замфиров със единствено 0.08 секунди в борбата за златото.

Замфиров завоюва втори сребърен орден, откакто преди този момент остана втори и в паралелния великански слалом.

Триумфът за България бе допълнен от миналогодишния международен първенец при младежите Петър Гергьовски, който завоюва бронзовото отличие. Александър Кръшняк - отпадна в четвъртфиналите на конкуренцията в Лахтал и приключи на седмо място.

В студиото на " Денят стартира " гостуваха трима от сноубордистите в националния ни отбор за младежи - Кристиан Георгиев, Тервел Замфиров и Александър Кръшняк.

" Състезанието беше извънредно оспорвано. Ние сме доста сложно готови. Хубавото на нашия тим е, че сме четирима. Около 60 младежи участваха в надпреварата ", изясни първенецът Кристиан Георгиев.

" Догодина влизам при мъжете. За мен и Александър това е последваща стъпка, вършим каквото можем, времето ще покаже и от следващата година ще забележим къде сме в международен мащаб при мъжете. Не мога да кажа, че съм обезпокоен, аз по тази причина се приготвям, същинските триумфи са там ", добави Георгиев.

" Ще започним хубавото награждаване, страстите за напълно българския подиум, ще запомним неудовлетворението от гигантския слалом, въпреки че се представихме ужасно от второ до пето място, не можахме да създадем фантазията си от първо до четвърто място. Това ще ни стимулира още повече ", показа и сребърния медалист Тервел Замфиров, който се надява тимът ни да направи пробив и при мъжете.

" Нашата подготовка протича в Банско, караме при всевъзможни условия ", описа Александър Кръшняк, който приключи седми.

" Взех си изводите, че колкото и да е квалифициран човек, случват се неща, които могат да те изместят напред, обратно, това е спорт, само че аз се веселя за това, което сме постигнали като тим ", добави Кръшняк.

Вижте целия диалог във видеото!



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР