Българските привърженици са спрели своите коли, излезли са от тях,

...
Българските привърженици са спрели своите коли, излезли са от тях,
Коментари Харесай

Прокуратурата в РСМ: Български фенове са провокирали инцидента

" Българските последователи са спрели своите коли, излезли са от тях, след което е почнала вербална препирня, която прераства във физическа кавга с група жители, които са пристигнали от прилежащите обекти. При връщането им в автомобила 29-годишен български жител е наръган с изострен предмет в региона на корема. При него е установена тежка телесна щета и е настанен за лекуване. След хирургическата интервенция той е в устойчиво положение ". Това заяви прокуратурата в Северна Македония по отношение на вчерашния случай с почитатели на Левски преди мача с Шкупи от Лигата на конференциите.


Тази заран прокуратурата в Скопие заяви, че са получили данни за случая в " Чаир " и са подхванати всички нужни стъпки за идентификация на лицата, които са взели участие в случая, при който бе наръган последовател на Левски. По първична информация, съгласно управляващите в Скопие, последователите на Левски с две коли с български регистрационни номера са минали около комерсиалния център " Чаирчанка ", където са почнали спор със инцидентни минувачи и жители. От прокуратурата прецизират, че за одобряване на самоличността на жителите, които са взели участие в случая и които по първични данни не са били част от групата на последователите, както и за цялостно изясняване на събитията, е взет доказателствен материал от мястото на случая, който ще бъде проучен. Освен това има и видео записи от близките обекти и от камерите на общината " Сигурен град ".

" Преди началото на мача сред Шкупи и Левски една група ентусиасти от България употребява принуждение към чиновниците на македонската полиция. Ние задържахме 21 лица, от които 19 български почитатели и двама последователи на Шкупи ", сподели македонският министър на вътрешните работи Оливер Спасовски на изключителна конференция. Според него всички български последователи, които са пристигнали на граничния пункт " Деве баир/Гюешево " са били посрещнати от полицейски кордон и съпроводени до стадиона в Скопие. " По всяка възможност е имало няколко коли, които са пристигнали неорганизирано и са минали през квартал " Чаир ", където е направена провокация и се стига до спора. Ние знаем кои са нападателите и ще имаме подробна информация по този случай ", добави Спасовски.

Пострадалият български почитател е настанен в болница " Св. Наум " и към този момент е в устойчиво положение. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР