Българските политици трябва да дадат отговор на въпроса как могат

...
Българските политици трябва да дадат отговор на въпроса как могат
Коментари Харесай

Лидерът на най-голямата опозиционна сила в РСМ: Българските политици връщат двустранните ни отношения в Средновековието


" Българските политици би трябвало да дадат отговор на въпроса по какъв начин могат да се подобрят връзките сред България и Република Северна Македония (РСМ), тъй като те ни връщат в Средновековието, като че ли не сме в ХХI век. Вместо да приказваме за изкуствен интелект, продан на технологии и опит, те ни връщат в Средновековието, за жалост. За да печелят дребни политически точки, българските политици вършат това, което не би трябвало да вършат и вместо да бъдат политици от ХХI век, се трансформират в  циркови актьори ", това сподели ръководителят на най-голямата опозиционна мощ в РСМ  ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски пред публицисти, в отговор на въпрос от българска медия по какъв начин може да се подобрят връзките сред двете страни, съобщи Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Отношенията България - районен съд Македония 862
„ Всички би трябвало да се почитаме, в случай че желаеме да изградим положителни връзки. Отричайки македонския език, просвета, не можете да ги почитате. Е, в случай че са решили да честват македонския Гоце Делчев, не виждам за какво ще има проблем. Ние сме кротичък народ, почитаме всеки, който идва с добра мисъл и чакаме да ни почитат “, сподели още Мицкоски, откакто постави цветя на гроба на Гоце Делчев.

Той съобщи, че не вижда проблем българи да идват в Скопие, " в случай че желаят да празнуват македонеца Гоце Делчев ".

Мицкоски уточни: Можете да избирате приятелите си, не можете да избирате съседите си.

Преди това ръководителят на опозиционната партия разяснява и метода, по който е проведено отбелязването на 151-вата годишнина от рождението на Гоце Делчев, като съобщи, че по този начин единствено се отдалечават " българският и македонският " народ, отправяйки упреци към държавното управление в страната.



Християн Мицкоски (с очилата)

" Това, което ме разочарова и което основава изключително възприятие на яд, е, че 68 месеца откакто това държавно управление беше определено с заричане за възстановяване на живота, с заричане да реши всички отворени проблеми, изключително със съседите, можете да видите през днешния ден, че в столицата на нашата  Македония има ограничения за сигурност от най-високо равнище, даже летят хеликоптери, или мога да заключа, че те освен не ги взеха решение, само че ги задълбочиха “, сподели Мицкоски.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР