Българските национали по джудо ще имат трудни противници на старта

...
Българските национали по джудо ще имат трудни противници на старта
Коментари Харесай

Класни съперници за джудистите ни на старта в Австрия

Българските национали по джудо ще имат сложни съперници на старта на Гран при шампионата в Линц, Австрия. Най-опитният ни представител на шампионата Янислав Герчев ще има най-тежката задача от целия състав.

На старта в категория до 66 кг българинът излиза против Богдан Ядов (Украйна), златен медалист от европейското в София през 2022-а и първи на Големия шлем в Париж тази година. В първия ден на конкуренцията ще излезе и Габриела Димитрова (52 кг) против Ясмин Лима (Бразилия), пета на Големия шлем в Бразилия през 2022-а. Българката също е пета на шампионат от този сан, само че в Баку предишния сезон.

В Линц ще започват общо петима българи. Дебют ще направи Валентин Бонев (73 кг.), който стартира против мароканеца Хасан Долкали - първи на европейската купа във Варшава тази година.  На татамито ще стъпи и титулярът ни в категория до 81 кг Георги Граматиков, чийто противник също е класен. Състезателят на Локомотив София ще се изправи против Анри Егутидзе (Португалия), трети на Големия шлем в Париж, както и на международното през 2021-а. 

При дамите за оценките ще спори Лидия Брънчева, чиято първа съперничка в категория до 70 кг. ще бъде Андела Виолич (Хърватия), победителка на европейската купа в Дубровник.

Българският отбор е воден от треньора Ганчо Дойков. На шампионата сили ще мерят 455 джудисти от 72 страни. Срещите стартират в четвъртък, 25.05. 
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР