Българските младежи активно търсят развитие в сферите на качественото образование

...
Българските младежи активно търсят развитие в сферите на качественото образование
Коментари Харесай

За първи път българските младежки делегати с видеообръщение пред Общото събрание на ООН

„ Българските младежи интензивно търсят развиване в сферите на качественото обучение и заетостта - те остават наши съществени цели като юношески делегати, макар актуалната обстановка. Именно по тази причина е от голямо значение да осигурим още по-засилено младежко присъединяване, ангажиране и овластяване на всички равнища - младежта е основна за реализиране на положителна смяна. “ – това акцентира Богомила Корманова, един от двамата български юношески делегати към за 2019/2020, в първото по рода си виртуално присъединяване в сесия на Организацията на обединените народи.
Тази есен за първи път българските юношески делегати към Организация на обединените нации насочиха отдалечено своето изявление от името на младежта в България. Страната ни още веднъж се потвърди като сполучлив и добър образец за младежко овластяване на най-високо междуправителствено равнище. То се реализира към този момент 14 години през Програмата „ Български юношески делегати към Организация на обединените нации “, координирана от в България с поддръжката на Минитерството на външните работи. Държавата ни бе от първите дала поръчка за отдалечено включване на младежките делегати – образец, към който се причисляват и Германия, Румъния, Финландия, Албания.
 Гутериш: Човечеството да престане да води война с природата Гутериш: Човечеството да престане да води война с природата
Генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш съобщи през днешния ден, че човечеството би трябвало да престане " да води война с природата ", съобщи ДПА, ци...
В изявлението си Богомила акцентира значимостта на младежкото присъединяване и силата на младежта да води към позитивна обществена смяна. Младежкият пратеник очерта целите за мандата на делегатите, които остават качествено обучение и претовареност. Това са двете сфери, които българската юноша продължава стабилно да показва като предпочитани за търсене на развиване и усъвършенстване. Богомила означи и 75-тата годишнина от основаването на Организация на обединените нации, както и 65-тата годишнина от приемането на България като държава-член.
Форматът на националното изявление е казус и по причина, че за първи път младежкият пратеник прави своето послание преди посланика на страната. Посланик Георги Панайотов, непрекъснат представител на Република България в Организация на обединените нации, акцентира основната и позитивна роля на Програмата „ Български юношески делегати към Организация на обединените нации “ в процесите на взимане на решения, като я уточни за сполучлив образец за дейно младежко включване.
Настоящите юношески делегати на България към Организация на обединените нации Богомила Корманова и Минко Даскалов организираха своите две присъствени визити в централата на Организация на обединените нации през миналата година, като актуалната световна конюнктура наложи виртуалното присъединяване на делегатите. Новоизбраните през тази година делегати Кристиана Тодорова и Тодор Рогошев работят един до друг с Богомила и Минко, което разрешава одобряване на приемствеността сред делегатите в Програмата, както и още по-добра подготовка за работата в отбрана ползите на българската юноша на най-високо интернационално ниво.
Програмата „ Български юношески делегати към Организация на обединените нации “ към този момент 14 години се координира от Дружеството за Организация на обединените нации в България с формалната поддръжка на Министерството на външните работи на Република България.
 Организация на обединените нации: Механизмите на Европейски Съюз за мигрантите не работят Организация на обединените нации: Механизмите на Европейски Съюз за мигрантите не работят
Неотдавнашните събития в Гърция демонстрираха, че актуалната система за бежанци и мигранти в Европейския съюз е неработеща и постоянно има опуст...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР