Българските митнически служители честват професионалния си празник. На този ден

...
Българските митнически служители честват професионалния си празник. На този ден
Коментари Харесай

Митничарите отбелязват професионалния си празник

Българските митнически чиновници празнуват професионалния си празник. На този ден преди 143 години са основани първите митници след Освобождението , по тази причина 7 юли е част от институционалната памет на българската митническа администрация. Това оповестиха от пресцентъра на Агенция " Митници ".

С  решение №685/10.09.2015 година на Министерски съвет, този ден се отбелязва като формален професионален празник на митническия чиновник в България.

 „ Редица почтени българи са съдействали за основаване и одобряване на българските митници и са оставили своя образец за нас през годините. Радвам се, че и през днешния ден по-опитните сътрудници съумяват да предадат с персонален образец ентусиазма и знанията си на младите и по този начин нашата администрация с дълга история продължава да се развива. “ – се споделя в обръщението на шефа на Агенция „ Митници “ Павел Тонев към чиновниците във връзка празника.

Служителите получиха приветствен адрес и от заместител министър-председателя по еврофондовете и министър на финансите Асен Василев, в който се показва, че през изтеклата 2021 година и през актуалната 2022 година Агенция „ Митници “ е постигнала доста покачване на финансовите резултати, както и осъществя съществени триумфи в битката с митническите, акцизните и валутните нарушавания.

„ Правомощията на митническата администрация са многочислени и разнородни и в нея работят разнообразни експерти. Вложените старания и професионализъм от всеки чиновник са част от общите резултати на Агенция „ Митници “. Пожелавам на чиновниците в българската митническата администрация да не престават да извършват дилемите си по този начин отговорно, почтено, транспарантно и с висока експертиза! “, се споделя в поздравлението на министъра на финансите. 

По мотив професионалния празник на гала в Централно митническо ръководство шефът на Агенция „ Митници “ награди  с групова премия - плакет три екипа, а с самостоятелни награди  - златен и сребърен почетни знаци и грамоти - 20 чиновници от цялата страна, които са постигнали високи резултати в своята област.

Поздравителни адреси бяха получени от други институции и високопоставени лица.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР